UX Meetup Zagreb #15 (UX Balkan edition)

This is a past event

87 people went

Location image of event venue

Details

Nakon vrućeg ljeta vraćamo se odmorni za petnaesto izdanje UX Meetup-a! Udružujemo snage s UX Balkan (http://uxbalkan.com/) inicijativom te na rasporedu donosimo dva vrlo zanimljiva predavanja.

Prvo predavanje fokusira se na proces nastanka i razvoja aplikacije za upravljanje aktivnostima na terenu uspješnog domaćeg startup-a Repsly (https://www.repsly.com/) kojeg predstavlja UX dizajner Marko Varat (https://www.linkedin.com/in/omnet/?ppe=1).

Drugo predavanje otvara često kontraverznu temu komentiranja dizajna, komunikacije i međusobne suradnje unutar tima s fokusom na što bolje rezultate u produkciji digitalnih proizvoda. Posebno za ovo izdanje predstavljamo gosta predavača, senior UX dizajnera Austin Knight (http://austinknight.com/)a iz HubSpot (https://www.hubspot.com/)a.

Meetup se ovaj put održava 5. rujna u 18 sati u inspirativnom prostoru HUB385 u Petračićevoj 4.

Raspored

18:00 - 18:10 warmup
18:10 - 19:45 predavanja
19:45+ druženje

Organizatori Meetupa — IxDA Croatia, UX Balkan
Partneri Meetupa — HUB385 (https://hub385.com/), Netokracija (http://netokracija.hr/)SaaS product management - od dizajna do razvoja

Proces nastanka i razvoja aplikacije za upravljanje aktivnostima na terenu kojeg koristi preko 900 proizvođača i distributera robe široke potrošnje od hrane, pića, odjeće, obuće, sportske opreme do elektronike. Proizvod koriste različite globalne tvrtke poput Dysona, Kimberly Clarka i L'Oreala do obiteljskih obrta u preko 70 zemalja.

Marko Varat ima više od 15 godina iskustva u dizajniranju korisničkih sučelja i front-end razvoju. Trenutno radi za hrvatski startup Repsly kao UX dizajner fokusiran na proces dizajna proizvoda, kao i na onboardingu u unapređenju procesa akvizicije novih korisnika.Deflecting Bullshit - How to Defend Your Work Against Terrible Feedback

Predavanje otvara temu komentiranja dizajna, komunikacije i međusobne suradnje unutar tima s fokusom na što bolje rezultate u produkciji digitalnih proizvoda.

Austin Knight je senior UX Dizajner, predavač i autor u HubSpot-u. Kao digitalni nomad, radi na daljinu i živi u različitim dizajn zajednicama širom svijeta. Mentor je studentima i startup osnivačima na Sveučilištu Columbia u New Yorku. Koautor je UX & Growth podcast-a u Bostonu. Trenutno vodi istraživačku studiju na temu južno-američkog dizajna u Rio de Janeiro. Redovit je gost predavač na odabranim internacionalnim događanjima. Najnovije radove i dizajn eseje možete pronaći na AustinKnight.com.

Predavanje je na engleskom.Partneri #15 UX Meetupa

UX Balkan (http://uxbalkan.com/)inicijativa ima misiju povezati zajednicu dizajnera na području Balkana koji rade ili imaju interes učiti na području korisničkog iskustva (UX). Primarni cilj je omogućiti zainteresiranima druženje, razmjenu znanja i iskustva te zajedničku suradnju. Prvi projekt je putovanje gradovima Balkanske regije i sudjelovanje na dizajn predavanjima, meetup-ima te networking na događanjima organiziranim od lokalne zajednice poput ovoga na kojem se nalazite.

HUB385 (https://hub385.com/) je dom developerima, kreativcima, inovatorima i poduzetnicima s ciljem promicanja inovacija, suradnje i razmjene znanja. Zajednički sa stručnjacima i mentorima organiziraju konferencije, radionice, meetup-e, hackathone, panele i promocije. Unutar HUB385 zajednice pronalaze, podržavaju i usmjeravaju mlade talente, dajući zamah njihovim tvrtkama, proizvodima i snovima. Oni su središte inovacija, coworking prostor, platforma za razmjenu znanja i networking za sve koji su spremni zakoračiti u budućnost.

Netokracija (http://www.netokracija.com/) je vodeći nezavisni, regionalni magazin za sve koji žive za, na i od interneta – posvećen digitalnom poslovanju (i startupima), marketingu i kulturi.