UX Meetup Zagreb #17

This is a past event

100 people went

Location image of event venue

Details

Sedamnaesti UX meetup otvara četvrtu sezonu dizajn druženja s nekoliko aktualnih tema.

Za početak u kratkom izlaganju donosimo pregled Interaction 18 konferencije u organizaciji IxDA.

Drugo predavanje predstavlja procese rada i saznanja Gabrijele Šitum proizašla iz testiranja i ispitivanja aplikacija s djecom.

Nakon što nam je Charlie Brooker iz Black Mirrora javio da ipak nije dostupan u ovom terminu razgovarati o utjecaju tehnologije na ljudsko ponašnje pozvali smo Igora Mikloušića s instituta Ivo Pilar da uskoči.

Nakon izlaganja svi sudionici će se upustiti u kratku panel raspravu koju će moderirati Svjetlana Vukić.

Meetup se ovaj put održava 27. ožujka u 18 sati u prostoru HUB385 u Petračićevoj 4.

Raspored
18:00 - 18:10 warmup
18:10 - 19:45 predavanja
19:45+ druženje

Organizatori Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — HUB385, NetokracijaInteraction 18 - Dissolving boundaries. Building connections

Pregled nedavno održane konferencije u organizaciji IxDA. Ovogodišnja predavanja kao glavnu temu postavljaju inkluzivnosti i odgovornost dizajnera te propituju kako tehnologija i dizajn formiraju svijet u kojem živimo stvarajući spone između kultura, različitih disciplina i industrija.

Vladimir Končar je interdisciplinarni dizajner s više od 15 godina iskustva rada s globalnim tvrtkama i startupima u zemlji i inozemstvu na različitim projektima od klasičnog dizajna do dizajna interakcija (interaktivni prostori, web stranice, web aplikacije, mobilne aplikacije). Jedan je od osnivača studija Revolucije i IoT startupa Amodo, dok u Five agenciji radi kao voditelj dizajn tima.Ispitivanje aplikacija s djecom od 2 i 3 godine

Proces ispitivanja male djece zvuči jednostavnije nego što uistinu je, ali rezultati i iskustvo je neprocjenjivo. Predavanje će pokriti kako je to ispitivati iskustvo u aplikacijama s malom djecom te otkriti saznanja dobivenim ispitivanjem.

Gabrijela Šitum magistrirala je na grafičkom fakultetu u Zagrebu gdje je otkrila svoju ljubav prema stvaranju proizvoda s korisnikom u fokusu. Radi u Five agenciji kao UX dizajner. Gabrijeli je najbitnije da korisnik aplikacije koju radi bude sretan, što zahtjeva poprilično puno ispitivanja u čemu nalazi najviše zadovoljstva.Umovi kamenog doba i visoka tehnologija

Igor će govoriti o baznim pokretačima ljudskog ponašanja te kako utječu na korištenje digitalnih proizvoda (internet stranice, aplikacije, botovi) i svakodnevnu digitalnu komunikaciju kojom smo izloženi (social media). Zašto ne možemo prestati scrolati, swipeati, refreshati, i zašto smo ovisni o likeovima i seen opcijama sučelja? Prije nego smo postali korisnici (users) bili smo ljudi, a da bi razumijeli korisničko ponašanje potrebno je razumijeti ljude.

Dr.sc Igor Mikloušić je evolucijski psiholog i asistent istraživač na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar. Autor je pop-psych TV serije rEvolution kao i niza blogova, predavanja i znanstvenih istraživanja različitih tema poput rečenica za zavođenje i paranormalnih vjerovanja do evolucije naših profilnih fotografija na Facebooku ili pak povezivanju broja naših Instagram pratitelja s percepcijom koliko dobro izgledamo.Partneri #17 UX Meetupa

HUB385 je dom developerima, kreativcima, inovatorima i poduzetnicima s ciljem promicanja inovacija, suradnje i razmjene znanja. Zajednički sa stručnjacima i mentorima organiziraju konferencije, radionice, meetup-e, hackathone, panele i promocije. Unutar HUB385 zajednice pronalaze, podržavaju i usmjeravaju mlade talente, dajući zamah njihovim tvrtkama, proizvodima i snovima. Oni su središte inovacija, coworking prostor, platforma za razmjenu znanja i networking za sve koji su spremni zakoračiti u budućnost.

Netokracija je vodeći nezavisni, regionalni magazin za sve koji žive za, na i od interneta – posvećen digitalnom poslovanju (i startupima), marketingu i kulturi.