Past Meetup

UX Meetup Zagreb #18

This Meetup is past

97 people went

Location image of event venue

Details

Osamnaesti UX meetup nastavlja seriju druženja gostovanjem u agenciji Degordian.

Domaćini meetupa donose dva zanimljiva predavanja. U prvom Elena Crnković prikazuje UX procese izrade aplikacije za unapređenje školskog sustava.

Mario Šimić u drugom predavanju otkriva na koji način postaviti korisničko iskustvo u kontekstu ne standardnih sučelja muzejskog postava.

Trećim predavanjem Vladimir Končar propituje korisničko iskustvo i granice interakcija izvan ekrana.

Meetup se ovaj put održava 10. Svibnja u 18 sati u prostoru Degordiana u Vukasovićevoj 1.

Raspored
18:00 - 18:10 warmup
18:10 - 19:45 predavanja
19:45+ druženje

Organizatori Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — Degordian, NetokracijaEnterprise UX dizajn u aplikaciji za unapređenje školskog sustava

Iako pojam “enterprise software” dizajnere najčešće asocira na komplicirane alate velikog broja funkcionalnosti, dizajnirati usko specijalizirani alat koji radnicima omogućuje veću efikasnost donosi posebne čari te mnoge izazove s kojima se često nismo imali prilike susresti ranije. Kroz predavanje predstavićemo proces rada na izradi aplikaciji za strateško planiranje i unapređenje školskog sustava, izazovima na koje smo naišli, greškama koje smo radili i što smo iz svega toga naučili.

Elena Crnković je digitalna dizajnerica u Degordianu. Kroz karijeru je imala priliku raditi na različitim projektima, od digitalnog marketinga i osmišljavanja kreativnih koncepata do razvoja mobilnih aplikacija i kompleksnih web aplikacija, a trenutno je fokusirana je najviše na product dizajn i user experience.UX za interaktivne instalacije

Mario će pričati o svojim iskustvima rada na projektu koji uključuju rad na različitim interaktivnim instalacijama. Opisat će svoj pristup nestandardnim sučeljima i dati nekoliko primjenjivih savjeta i zaključaka bez obzira na tip projekta na kojem radite.

Mario Šimić je svoju dizajnersku karijeru je počeo još tijekom srednje škole izrađujući personalizirane gif animacije za kolege iz razreda. Pokušavajući svom radu dati svrhu, uz dizajn se počeo baviti front-end developmentom. Danas, s fokusom isključivo na UI/UX, radi kao digitalni dizajner u Degordianu gdje ima priliku spojiti svoje tehničko znanje s kreativnošću i doći do rješenja koja pomažu korisnicima da postignu svoje ciljeve. Imao je prilike raditi na velikom broju različitih projekata koji su uključivali kreativne webove, web aplikacije i interaktivne instalacije.Fizički prostor kao medij korisničkog iskustva (UX): kako dizajnirati doživljaje izvan ekrana

Izlaganje predstavlja procese i rješenja na primjeru interaktivnog postava Mali Arsenal u Zadru. Nekonvencionalno tehnološko rješenje autonomnog prostora u prvi plan stavlja korisnika u doživljaj te ga vodi kroz prostorne interaktivne projekcije, edukativne touchscreen aplikacije i mobilnu aplikaciju.

Vladimir Končar je interdisciplinarni dizajner i kreativni direktor s više od 15 godina iskustva rada s globalnim tvrtkama i startupima na različitim projektima od interaktivnih prostora, internet stranica, internet aplikacije do mobilnih aplikacija. Jedan je od osnivača studija Revolucije i IoT startupa Amodo, dok u Five agenciji radi kao voditelj dizajn tima.Partneri #18 UX Meetupa

Degordian je nezavisna agencija za digitalni marketing i produkciju koja okuplja više od 150 digitalnih stručnjaka u uredima u Zagrebu, Mostaru i Beogradu. Primjeri izvršenih projekata uključuju interaktivne aplikacije za najveći muzej na svijetu te višestruko nagrađivanu Lufthansa Dreamscapes web stranicu koja je osvojila nagrade poput Awwwards i FWA. Ipak, kao jedno od najvećih postignuća ističu osvajanje 4 nagrade za Najboljeg Poslodavca, a cilj im je postati najbolje mjesto za rad u Europi do 2020. godine.

Netokracija je vodeći nezavisni, regionalni magazin za sve koji žive za, na i od interneta – posvećen digitalnom poslovanju (i startupima), marketingu i kulturi.