Past Meetup

UX Meetup Zagreb #21

This Meetup is past

150 people went

Location image of event venue

Details

Dvadesetprvi UX meetup otvara petu sezonu dizajn druženja gostovanjem u tvrtki Infinum.

Povratkom iz divljine, u kratkom izlaganju, donosimo pregled “Design in the Wild” Interaction 19 konferencije u organizaciji IxDA koja se ove godine održala u Seattlu.

Marko Kosović kroz predavanje i demonstraciju uživo, uvodi nas u detalje usability testiranja.

Matej Maltar kao predstavnik domaćina meetupa, upoznaje nas s ulogom dizajna u agilnoj metodologiji razvoja koja zahtijeva kvalitetnu sinkronizaciju svih članova tima.

Raspored
18:00 - 18:10 warmup
18:10 - 19:45 predavanja
19:45+ druženje

Organizator Meetupa — IxDA Croatia
Partneri Meetupa — Infinum



Dizajn u divljini - Interaction 19

Ne tako davno dizajn interakcija započeo je svoj razvoj u divljini, tražeći svoj put kroz nove svakodnevne izazove koja nam donosi tehnologija - glas, gesta, virtualna stvarnost i umjetna inteligencija. Društvo je suočeno neočekivanim posljedicama tehnološke revolucije. Danas dizajn znanja više nisu dovoljna, razumijevanje poslovnih ciljeva i šireg sistemskog razmišljanja postaju osnova za nužne promjene.

Vladimir Končar je dizajner s više od 15 godina iskustva rada s globalnim tvrtkama i startupima na različitim proizvodima i servisima. Jedan je od osnivača studija Revolucije i fintech startupa Amodo, dok u Five agenciji radi kao voditelj dizajn tima.



Usability testing

"Usability" ili upotrebljivost utječe na naš svakodnevni život i više nego priznajemo. Od javnih WC-a, preko pisma i jezika, sve do progresivnih web aplikacija. Zašto je bitno naučiti testirati "usability"? Što dizajn ima s tim? " 'Ko će to sve platit?". Upoznajte se s cijelim procesom "usability testinga" uz live demo i par svježih trikova iz "rovova".

Marko Kosović svoja dizajnerska iskustva prikuplja već više od 10 godina. Letke za susjede i dizajniranje brandova za male obrtnike danas je zamijenio dizajnom aplikacija, poslovnih sustava, programiranjem, statistikom i istraživanjem granica dizajna. Trenutno radi kao UX Dizajner u Axilisu.



Designer in the middle

Razvoj digitalnih proizvoda kompleksan je, dug i iterativan proces koji zahtijeva suradnju različitih timova i disciplina. Agilna metodologija razvoja je sve više prisutna i zahtijeva kvalitetnu sinkronizaciju svih članova tima. Koja je uloga dizajnera u tom procesu? Može li dizajn poboljšati komunikaciju između timova, poboljšati interne procese i omogućiti kvalitetniji proizvod za krajnjeg korisnika?

Matej će vas na temelju osobnog iskustva upoznati s procesima rada i razlikama između agilnih i standardnih metodologija razvoja, ispričati doživljaje s raznovrsnih projekata, te pokazati što je sve naučio radom u takvim okruženjima.

Matej Maltar radi kao UI/UX dizajner u Infinumu. Posljednjih nekoliko godina skupljao je iskustvo na raznim projektima unutar Infinuma, a trenutno se uglavnom bavi područjem fintecha.



Partner #21 UX Meetupa

Infinum se bavi dizajnom i razvojem mobilnih i web aplikacija. Tvrtka postoji od 2005. godine i trenutno posluje u Hrvatskoj, Sloveniji i SAD-u, razvijajući softverska rješenja za globalno tržište. Infinum zapošljava više od 180 ljudi: mobile i web developere, UX/UI dizajnere, projektne voditelje i druge stručnjake. Infinum danas surađuje s mnogim priznatim poduzećima iz regije i svijeta koja su prepoznala važnost digitalnih proizvoda kao ključnih za budućnost svog poslovanja. Koristeći suvremene tehnologije te stvarajući funkcionalna i elegantna rješenja, Infinum se afirmirao u savjetovanju i stvaranju mobilnih i web aplikacija za klijente iz područja financija, telekomunikacija, zdravstva, turizma, medija te drugih industrija.