UX Meetup Zagreb #27 #zgdw startup edition

IxDA Croatia
IxDA Croatia
Public group

Hala V

· Zagreb

How to find us

Hala V se nalazi na parkiralištu iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla, na adresi Tratinska ulica 2b. Do Hale V dolazi se pješice ili na biciklu kroz dvorište Savske 16, između Kemijskog fakulteta i Krivog puta, ili kroz parking čiji se ulaz nalazi preko puta Cibone.

Location image of event venue

Details

Nakon nekoliko mjeseci izolacije okupili smo pokretačke snage triju inovativnih tehnoloških startupa kao poticaj za nove početke: Smart Lumies, CircuitMess i Mundus. Naslanjajući se na glavnu temu propitivanja nove normalnosti ovogodišnjeg izdanja Zagreb Design Week-a pridružite nam se u panel raspravi “Od nove ideje do novih proizvoda”. Pokušat ćemo odgonetnuti kako u novim okolnostima tehnološke ideje sprovesti od garaže do tržišta, od hardvera do softvera, od ideje do proizvoda.

Pozivamo vas da nam se pridružite u četvrtak[masked]. u 18h na otvorenom prostoru glavne pozornice Hale V u sklopu Zagreb Design Week-a!

Gosti:
Filip Kovačić Popov, CEO & Co-Founder Smart Lumies
Albert Gajšak, CEO & Co-Founder CircuitMess
Matija Fućek, Designer & Co-Founder Mundus

Voditeljica panela: Antonija ButkovićRaspored
18:00 Warmup
18:10 IxDA uvod + najava ankete “Budućnost dizajna 2020”
18:15 Panel razgovor
19:30+ Druženje

Organizator Meetupa — IxDA Croatia
Partner Meetupa — Festival Zagreb Design WeekMundus je interaktivna društvena ploča koja uz pomoć mobilnog uređaja postaje univerzalna platforma za društvene igre. Mundus aplikacija je kompatibilna s pametnim telefonima, a odabirom igre čija su pravila i mehanike prilagođene digitalnoj ploči postaje centar zabave i edukacije.
https://mundus.tech/CircuitMess je s 18 godina pokrenuo Albert Gajšak, a prvi proizvod MAKERbuino nastao je kao spoj ljubavi prema videoigrama i želje za poticanjem razvoja STEM vještina. Na istoj ideji nastaju MAKERphone i STEM Box kao posljednji proizvod s uspješnim Kickstarter kampanjama.
https://www.circuitmess.com/Smart Lumies je gaming tvrtka koja razvija pametne igračke i kontrolere za digitalnu i fizičku igru. Njihovi proizvodi omogućuju djeci igranje na potpuno novi način kroz koji razvijaju različite vještine i sposobnosti. Smart Lumies pristup razvoju proizvoda je: “Simple in design, Easy to use, Engaging”.
https://www.smartlumies.com/Partner #27 UX Meetupa

Zagreb Design Week kao centralnu ovogodišnju temu postavlja “Novu normalnost”. Dizajn rješava probleme, a korona je postala globalni problem broj jedan. Natjerala nas je da stubokom promijenimo život. Od lockdowna do života s maskama, još uvijek nismo povratili slobodu koju smo imali prije manje od pola godine. Hoćemo li se ikad vratiti na prijašnji život ili moramo dizajnirati novu normalnost? Kako ćemo redizajnirati svijet? Zagreb Design Week od 2014. godine predstavlja sva područja dizajna — od namještaja i mode, preko digitalije i tiska, do hrane i automobila. Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V središte je tjedna dizajna i s Dizajn parkom, obuhvaća 4.000 m2. Posljednjih godina festival ugošćuje preko 300 sudionika i[masked] posjetitelja.Okupljanje se održava u skladu sa preporukama za suzbijanje širenja korona virusa. Za pravodobne i točne informacije o koronavirusu pratite službenu stranicu Vlade: https://www.koronavirus.hr