addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

IxDA Oslo Pages

IxDA i Norge
Niklas Mortensen, Fredrik Matheson, og Silje Gabrielsen er lokale ambassadører for IxDA i Norge.

Vi er i gang med å lage et bredt spekter av aktiviteter for vårt fagmiljø og skal ha et utstrakt samarbeid med de regionale organisasjonene i Norge og i utlandet som deler vår faglige plattform.

Har du idéer til ting vi bør gjøre, kurs vi kan fasilitere, foredragsholdere vi bør hente inn? Fortell oss! Vil du dele et boktips, arrangere en filmvisning, promotere løsningen din, skryte av en metode du har brukt eller presentere masteroppgaven din? Si fra til oss!

Hvordan ble vi til?
Det er siden 2000 blitt gjort en lang rekke forsøk på å dra i gang jevnlige uformelle fagtreff med god øl og stor takhøyde. Her er en kort oppsummering:


 • Are Halland prøvde å dra i gang IA-meetup i 2003.
 • Ares initiativ kom samtidig med at Superlim kom på banen, noe som medførte at IA-meetup ble til Superlim.
  I 2003–2004 arrangerte Superlim en serie spennende møter med norske og utenlandske foredragsholdere og hadde en håndfull uformelle treff.
 • Eystein Vigerust gjorde et prisverdig forsøk på å gjenopplive IA-meetup rundt 2005.
 • BITS - Dataforeningens faggruppe for Brukervennlige IT-systemer - holdt jevnlige pubmøter allerede fra 1993 men fokuserte i løpet av 2000-tallet på å lage kurs og seminarer.
 • GRIM - Grafills faggruppe for Interaktive medier arrangerte spennende møter på begynnelsen av 2000-tallet og bidro etter hvert til flere av UXnet meetup'ene.
 • Fra 2005 slo vi sammen alle de gode kreftene for å få til faste treff og Are Halland gjorde Meetup til "motor". Vi hadde månedlige møter i 2. etg til Scuba bar på Grünerløkka med plass til maksimalt 40 stk.
 • Fredrik Matheson fasiliterte UXnet meetup egenhendig i flere år med små møter på Scuba Bar, tettpakkede saler på Doga og fulle hus hos flere av Oslos IT- og designspesialister.
 • Lucas Cueni og Niklas Mortensen startet opp IxDA Oslo i 2009.
 • Etter at UXnet globalt meldte oppbud i august 2010 slo UXnet og IxDA seg sammen i Oslo.
 • Begynte å arrangere møter én gang i måneden hos NITH i Galleri Oslo, vis à vis Oslo Mek. på Grønland.
 • Nå holder vi hus hos MESH i Tordenskioldsgate i Oslo. Vi opprettholder samme aktivitetsnivå samtidig som vi har satt igang et eget utdanningsinitativ sammen med våre sponsorer.

  Fagmiljøet i Norge er uansett for lite til at vi kan ha for mange slike initiativ, derfor slo vi oss sammen. Og det å møtest uformelt over en øl med jevne mellomrom er for viktig til å la det være!

  Om IxDA
  IxDA står for Interaction Design Association og er en global non-profit organisasjon dedikert til å forbedre den menneskelige tilværelsen gjennom å fremme interaksjonsdesign og relaterte fagfelt

  "We believe that the human condition is increasingly challenged by poor experiences. IxDA intends to improve the human condition by advancing the discipline of Interaction Design."

  "To do this, we foster a community of people that choose to come together to support this intention. IxDA relies on individual initiative, contribution, sharing and self-organization as the primary means for us to achieve our goals."

  Les mer på http://www.ixda.org/a...

Table of Contents

Page title Most recent update Last edited by
About IxDA Oslo December 4, 2014 8:29 PM Niklas M.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy