What we're about

Ahogy én látom, ugyanarra van szükséged, mint a világnak: hogy újra kapcsolódj valódi éneddel, és az általad hordozott egyediséget és értékeket valósítsd meg életeddel.

Egy ilyen élet elégedettséget és beteljesedést hoz számodra, összeköt a nagyobb egésszel, amire – azt gondolom –, a lelked mélyén te is vágysz. Ha megéltél már ilyen pillanatokat, tudod, hogy minden tűnékeny örömnél többet ad.

A világ pedig téged kap a legjobb formádban, kiegyensúlyozottan, békésen. Tisztán tudsz adni, elfogadni és szeretni, lelkesültséged, egyediséged inspiráló és felszabadító lesz mások számára.

A találkozók célja, hogy ebbe az irányba segítse fejlődésed.

Upcoming events (1)

Könyvklub: 21 lecke a 21. századra (Yuval Noah Harari)

Garden of Philosophers

Olvasd el a könyvet (vagy egy részét) és gyere el a találkozóra megbeszélni! Akkor is nyugodtan csatlakozz, ha aktuálisan nincs kapacitásod olvasni, de a könyv témái érdekelnek! Ismertető: Lényegtelen információkkal elárasztott világunkban a tisztánlátás hatalom. Vajon értjük még egyáltalán a világot, amelyet alkottunk? Tudjuk, mi történik körülöttünk, melyek a jelen legnagyobb kihívásai és döntései? Tudjuk, hogy mire tanítsuk a gyerekeinket? Ez a könyv nem történelmi narratívának, hanem válogatott leckék gyűjteményének készült. Ám ezek a leckék sem szolgálnak egyszerű válaszokkal. Céljuk, hogy további gondolkodásra késztessenek, és segítsenek az olvasónak részt venni korunk fontos párbeszédeiben. Mit jelez Donald Trump hatalomra kerülése? Mit tehetünk a járványszerűen terjedő álhírek ellen? Miért van válságban a liberális demokrácia? Isten visszatért? Új világháború közeleg? Melyik civilizáció uralja a világot? A Nyugat? Kína? Az iszlám? Nyitva hagyja-e a kapuit Európa a bevándorlók előtt? Meg tudja-e oldani a nacionalizmus az egyenlőtlenség és a klímaváltozás problémáit? Mihez kezdjünk a terrorizmussal? Dr. Harari első könyve, a Sapiens az emberiség múltjával foglalkozott, azt vizsgálta, hogyan vált egy jelentéktelen majom a bolygó urává. A második, a Homo Deus az élet hosszú távú jövőjét tárta fel, arról elmélkedett, hogyan válhat az ember végül istenné, és mi lehet majd az értelem és a tudat sorsa. Ebben a könyvben a jelenre és az emberi társadalmak közvetlen jövőjére koncentrál. Megvizsgálja a világ társadalmait leginkább formáló, és a bolygónk jövőjét legnagyobb valószínűséggel befolyásoló erőket. Egyes részek a technológiára, mások a politikára, a vallásra vagy a művészetre összpontosítanak. Bizonyos fejezetek az emberi bölcsességet ünneplik, mások az emberi ostobaság sorsdöntő szerepét helyezik előtérbe. Mindezen témákon azonban ugyanaz az egy kérdés ível át: mi történik ma a világban, és mi ezeknek az eseményeknek a mélyebb értelme? A Filozófusok Kertjében, a szoborcsoportnál találkozunk. A [masked] -es számon érsz el, ha szükséges.

Photos (5)