What we're about

Een online uitwisseling rondom een nieuwe tool of een serie tools. Denk aan apps for reflectie.

Een online uitwisseling rondom een nieuwe tool of een serie tools. Denk aan apps for reflectie.

Dit is de meetup groep van de LOSmakers, zie losmakers.nl. Het doel van de LOSmakers is samen te leren en uit te wisselen over leren en opleiden met sociale media.

Onze ideale member is iedereen geïnteresseerd in leren en opleiden met sociale media. Iedereen die lid is van de LOSmakers groep op LinkedIn. Maar je kunt ook hier als eerste lid worden en dan bij de LinkedIn groep aansluiten. Zoek naar LOSmakers op linkedIn om lid te worden.

De LOSmakers groep organiseert verschillende activiteiten.

• Een meetup is een face-to-face activiteit waarbij iedereen wat te eten mee neemt. Meestal is er ook een inhoudelijk thema, zoals bijvoorbeeld video & storyboarden.

• Toolverkenning. Een online uitwisseling rondom een nieuwe tool of een serie tools. Denk aan apps for reflectie. Een toolverkenning kan ook een face-to-face zijn, zoals bij het event over infographics.

• Praktijkverkenning. Ook een online uitwisseling rond de praktijk van een LOSmakers, zoals het ontwerp van een serious game.

• Kennisverkenning

• Boekbespreking. Bij een boekbespreking leest een aantal mensen hetzelfde boek en gaat hierover uitwisselen.

• Blogkermis. In een blogkermis worden leden uitgenodigd een blog te schrijven over een bepaald onderwerp.

Ieder lid kan zelf een activiteit starten. Have fun!

Upcoming events (1)

Interactieve Video Revisited. Wat werkt qua didactiek en tooling?

Savant Learning Partners B.V.

€10.00

LIVE! We ontmoeten elkaar op woensdag 13 maart van 16:00 tot 19:00 uur. Er is tussen de activiteiten door genoeg netwerktijd. LOSMakers hebben elkaar immers alweer een tijdje niet gezien. Wat is interactieve video? Een interactieve video is een video waarbij de kijker in actie moet komen. Hij kan kiezen hoe hij verder gaat of vragen beantwoorden. We hebben een paar jaar geleden al eens enkele tools verkend, maar inmiddels zijn er meer en ze bieden meer mogelijkheden. Het programma van de meetup We starten met een introductie over de mogelijkheden van interactieve video. Wat zeggen onderzoeksresultaten over de didactiek? Wat werkt? In groepjes vergelijken we daarna een aantal tools waarmee video’s en afbeeldingen interactief verrijkt kunnen worden. Isabelle presenteert een kader waarmee je de video’s ter plekke in een groepje kunt testen en je gebruikerservaring structuur kunt geven. We kijken naar: Wat voor interacties kun je ermee maken? Hoe gebruiksvriendelijk zijn de tools? Wat is nu eigenlijk de didactische meerwaarde, in vergelijking met een ‘gewone’ video waar je interacties voor, naast of onder aanbiedt? We hopen van alle Nederlandse tools vertegenwoordigers in de zaal te hebben aan wie we vragen kunnen voorleggen. We sluiten af met delen en verdiepen van de gebruikerservaringen en mogelijke toepassingen. De tools We willen de volgende tools uitproberen, maar liefst vier van Nederlands fabricaat: BlueBillyWig Explorit HiHaHo Ivory Studio H5P Voorbereiding We vragen jou of je zin hebt om vooraf iets te maken in één van de vijf tools. Daarvoor kun je gebruik maken van een kant-en-klaar script of zelf iets bedenken. Kosten We vragen een fee van 10 euro.

Past events (17)

Boekbespreking deel 2: Queeste naar goed werk

Needs a location

Photos (13)