Skip to content

Lær Kidsa Koding!

Photo of
Hosted By
Simen S.

Details

Hensikt med møtet

Å fortelle litt om hva vi har lært siden vi startet, våre ambisjoner, og hvilke utfordringer vi kan løse sammen Å gi nytteverdi for deg som ønsker å starte kurs lokalt eller kurse dine egne unger Å innby til dugnad slik at vi både kan ha bra aktiviteter lokalt, og dele nyttig informasjon på tvers av landet Husk at det er påmelding, og begrenset antall plasser. Meld deg på her (http://www.kidsakoder.no/lokale-meetups/)

Hashtag: #kidsakoder

Vi ønsker at folk og organisasjoner skal få møte hverandre, bli presentert en del felles informasjon, og deretter gis anledning til å drøfte alle aspektene eller starte med å arrangere lokale kurs.

Vi henvender oss til to målgrupper denne gangen:

1: De som ønsker å lære barn å kode (i alle betydninger)

2: Enkeltpersoner og organisasjoner som vil bidra til å styrke IT-satsningen i Norge på lang sikt gjennom å lære bort koding til barn.

Senere møter i gruppa blir mye mer hands-on med f.eks Scratch, Kodu eller roboter. Og da kan mammaer og pappaer ta med seg kidsa!

Gruppene i Bergen, Trondheim og Stavanger har sagt at de ønsker å få streamet lyntalene, for deretter å ha lokal diskusjon og felles drøfting med Oslo i etterkant. Det er også mulig for andre å se på, og respondere på forumet vårt (http://www.kidsakoder.no/forums/topic/reaksjoner-pa-lyntalene-2-4-2013/)

Agenda

18:30 Mingling og mat (Finn stiller med gryterett i Oslo!)

Representanter for IKT Norge, offentlige etater, kurstilbydere, og lokale miljøer som Bitraffineriet, Torbjørn Skauli med sitt Scratch-opplegg, Computas-gjengen med Quadcopter, (muligens) The Gathering, og Kodeklubben har egne stands i mingleområdet slik at folk kan bli kjent med dem.

19:00 Lyntaler

Før lyntalene vil vi dele ut lapper slik at alle deltagerne kan skrive ned temaer for samtaler etter lyntalene. Lyntalerne som ønsker det, opplyser i sitt innlegg at de stiller opp til samtaler.

Adm. dir. i FINN Christian Halvorsen ønsker velkommen. Torgeir WaterHouse og Simen Sommerfeldt presenterer hva vi håper å få ut av kvelden, og beskriver et initiativ løselig basert på code.org. Så inviterer vi til dugnad. Og så hilser vi til Bergen og andre byer som streamer fra møtet Hvordan kan vi få koding inn i skolen? Beathe Due, medlem av Digitutvalget, forklarer prinsippene bak den “Digitale Skolesekken” Jens Christian Brynildsen forteller om sine erfaringer med å lage og avholde spillprogrammeringskurs for barn i nærmiljøet Torbjørn Skauli forteller om hvordan han fikk ungdomsskoleelever til å undervise Scratch til barna på SFO Helge Astad og Anne Aaby introduserer kodeklubben - et ferdig kursopplegg som du kan starte med på den lokale skolen eller biblioteket Olve Maudal forteller om hva slags kurs og verktøy som passer til barn i forskjellige aldersgrupper 20:00 Åpne samtaler

Alle som vil kan komme frem og fronte et tema for diskusjon. Her vil det selvfølgelig være egne diskusjoner lokalt, og så sammenfatter vi i etterkant og ser om vi kan sette opp noen arbeidsgrupper på tvers av landet.

Noen opplagte temaer:

Web-gruppa: Hvem vil være med å utforme www.kidsakoder.no slik at vi kan nå ambisjonene våre? Hva er kravene til et slikt nettsted?

Utdanningspolitikk-gruppa: Hvem vil være med på å jobbe med myndighetene?

Skolegruppa: Hvem vil hjelpe skoler med å lage valgfag-ordninger, jobbe med IKT som fag, og stiller som rådgivere for opplegg á la ungdomsskole-elever som underviser på SFO?

Lokale kursopplegg: Hvem har lyst til å holde kurs lokalt i sitt lokalmiljø? Hva kan de starte med?

Organisasjon: Hvem har lyst til å danne en organisasjon, og hvordan skal dette gå til?

Bedrifter og næringsliv: Hvem vil være kontaktpersoner og hjelpe bedrifter med ansatt-opplegg, formidle sponsormidler fra bedrifter, holde foredrag for bedrifter, etc?

Møter fremover i denne by-gruppa (Oslo, Bergen, etc..): Hvem vil være med å arrangere møtene fremover? Hva bør stå på agendaen? Skal vi ha Scratch-workshops på biblioteket?

...og så er det opp til deltagerne å komme med idéer til diskusjonstemaer!

21:30 Avslutning

De som ønsker det kan komme frem og kort fortelle resultatet fra samtalene sine. Vi tar en kort oppsummering i plenum om hvor vi kan gå videre. Kanskje vi leser opp noen passende meldinger fra twitter som har kommet inn via #kidsakoder

Streaming

Alle som vil kan se på lyntalene. Dette blir Streaming adressen: https://new.livestream.com/accounts/233730/events/1964787 Streaming-kanalen presentasjonen, og du får film av den som holder foredrag innfelt.

Alle arrangementer i regi av "Lær kidsa koding!" er rusfrie - vi håper etterhvert å få med oss barn og ungdom i dette miljøet.

Grensen 5-7 · Oslo
12 spots left