Artisans in Color

This is a past event

65 people went

Location image of event venue

Details

Laravel Meetup #7 - Artisans in Color

Laravel ekipa organizuje jesenje okupljanje Laravel zajednice u četvrtak[masked]. godine u 18h u StartIt Centru, Savska 5, Beograd.

Dođite da uz dobro pivo i dobra predavanja upoznate lokalne Laravel PHP-ovce, čujete na čemu oni trenutno rade i koje su to dobre prakse koje praktikuju.

Posebno hvala kompanijama Pirate Technologies ( http://www.piratetech.rs/ ) i ITekako ( http://www.itekako.com/ ) što su nam finansijski pomogli da što bolje organizujemo Laravel Meetup #7

========================================================
========================================================

Šta pokreće Photon CMS?

Photon CMS (https://photoncms.com/) je Laravel orijentisan CMS koji pokreće API, dizajniran da reši potrebu da se napravi jedno centralno mesto za upravljanje sadržajem websajtova i mobilnih aplikacija. Pogledaćemo osnovne API funkcionalnosti Photon CMS-a i kako su one implementirane pomoću Laravela.

Milan Anđelković
Milan je senior PHP developer sa preko 4 godine iskustva u Laravel-u. Trenutno radi u Orange Hill Development na finaliziranju Photon CMS-a, a uporedo ga koristi za dosta drugih cool projekata.

Repository pattern - Dajte vašem kodu pravi oblik

Ako vam se nekada desilo da na kraju projekta dobijete čudovište, jedan od razloga bi mogao biti to sto niste upotrebili paterne. U principu, paterni su pravila koja su konvencija u stvaranju ispravnog koda. Repository patern je primer upotrebe različitih dizajn paterna u cilju olakšanja i kreiranja smislenijeg koda. To je dodatni layer između vaših modela i vašeg koda. Time dobijate lako održiv kod, nevezan za eloquent, lako testabilan i otporniji na bugove.

Eldin Mujović
Eldin je backend developer u Chord Agency kompniji. Pasionirani code expert, koristi različite tehnologije kako bi projakt bio završen. Spreman da deli i razmenjuje znanje.

Sigurnost API-a

Demonstriraćemo osnovne koncepte vezane za sigurnost i zaključavanje API-a koristeći implementacije OAuth2.0 i OpenID Connect specifikacija.

Dušan Dimitrić
Dušan je primarno API developer ali u zadnje vreme se bavi i drugim aspektima razvoja softvera uključujući Ops i arhitekturu sistema.

========================================================
========================================================

Prethodna predavanja

Video snimke prethodnih predavanja možete pogledati na na PHP Srbija YouTube kanalu, playlist-a “Laravel Belgrade Meetups”:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLfGr5rAHwhIIcDuwhx7vkeKFEblHsfCQe

Budi aktivan deo zajednice

Kažu da je glavna osobina dobrog programera, deljenje znanja sa kolegama.
Ukoliko želiš da pričaš na Laravel meetup-u dovoljno je da se prijaviš na mail [masked] i mi ćemo te kontaktirati.