addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Fagseminar i Lean Forum Oslo - Hvordan få forbedringene til å "sitte"?

Mange erfarer utfordringer med å få forbedringer implementert i Lean-prosjekter/ -transformasjoner til å ”sitte” og få til en kultur for kontinuerlig forbedring. På dette andre medlemsmøtet i Lean Forum Oslo, hos Skatt øst,  får du høre om hvordan Telenor, EDBErgoGroup og NAV møter denne utfordringen i konkrete prosjekter. Som vanlig er det satt av god tid til mingling.

16:30   Registrering og kaffe

16:40   Velkommen til Skatt øst,
             Ann Kjersti Kjeia Sletten, Regiondirektør for Skatt øst

16:50   Telenors Lean arbeid på tvers av fagområder
            Ingeborg Svanes, Senior Lean Expert, Telenor Norway

Telenor Norge har i lengre tid hatt et Lean program hvor de har gjennomført en rekke prosjekter. Ingeborg skal snakke om et konkret prosjekt der prosessen går på tvers av flere divisjoner og enheter. Ofte finner man det største forbedringspotensial i slike prosesser samtidig som det er veldig krevende å lykkes med slike prosjekter. Dette er det samme prosjektet hun snakket om på Lean-konferansen i høst men hun forteller hun hva de har gjort siden for å få forbedringene til å ”sitte”. Ingeborg har 22 års erfaring fra industri, telekom og rådgivning. Siden 2002 har hun bygget opp betydelig kjernekompetanse innenfor LEAN ihht. ledelse, endring og implementering og hun har kjørt Lean prosjekt innen bl.a. Kitron, Jotun, Dynea og TAD, i tillegg til flere prosjekter i Telenor.

17:20   Fra transformasjon til kontinuerlig forbedirng i EDBErgo             Mette Ahlquist, Divisjonsdirektør Appl. Mngt. Services

EDB ErgoGroup har i lengre tid hatt et Lean program gående som gjennomfører transformasjoner og støtter organisasjonen i å implementere Lean filosofien og kontinuerlig forbedring. Mette Ahlquist er Divisjonsdirektør for Application Management Services og vil snakke om erfaringer fra transformasjoner og arbeidet med kontinuerlig forbedring i en travel hverdag etter at transformasjonen har blitt gjennomført. Hvordan involverer vi kundene i LEAN arbeidet og hvilke resultater har vi oppnådd? Mette har vært Lean navigatør og har kjørt flere transformasjoner, blant annet i den divisjonen hun i dag leder.  

17:50   Pause og mingling med enkel servering

18:15   KF-tenking og Lean-prinsipper i Helhetlig Kvalitetssystem,
           Tone Undertun, Prosjektleder for KF i NAVs Kvalitetssys.

NAV har over noen år kjørt et selvstendig program for Kontinuerlig Forbedring men søker nå å integrere KF-tenking og Lean prinsipper som en del av et helhetlig Kvalitetssystem for NAV. Tone har fra tidligere bred erfaring fra operativ drift i Arbeids- og Velferdsetaten og erfaring fra Direktoratet med konseptutvikling, prosessmodellering og støtteaktiviteter tilknyttet gjennomføring av NAV-reformen samt som prosjektleder og prosesstøtte (KF-prosjekter/ annen utvikling). Tone vil snakke om erfaringer fra og planer for sitt ansvarsområde i NAV. 

18:45     Diskusjon og planer for våren 2012 i Lean Forum Oslo,
               E. Toverud, Skatt, K. Tilley, NAV og S. Utstumo,Steria 

19:00   Slutt

 

 

 

Join or login to comment.

 • Stein P.

  Bra seminar med bra foredragsholdere.

  February 21, 2012

 • A former member
  A former member

  Meget gode førelæsare, intressanta erfarenheter som de fortalte om på en inspirerende måte. Videre gav arrangementet bra mulighet til å knyta kontakter. Jeg kan rekommendera disse Meetup-event.

  February 16, 2012

 • A former member
  A former member

  Veldig bar foredrag med fokus på praktiske eksempler og erfaringer

  February 16, 2012

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy