addressalign-toparrow-leftarrow-leftarrow-right-10x10arrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1languagelaunch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinlockm-swarmSearchmailmediummessagesminusmobilemoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahooyoutube

Initiele meetup (NL)

De eerste meetup is geweest, was een mooi succes! Met acht gecertificeerde LEGO SERIOUS PLAY facilitators hebben we samen gebouwd en gesproken over wat we met LSP Holland gaan doen. Samen zijn we tot een aantal principes gekomen, die principes vind je op de pagina over deze meetup groep.

Deze pagina bevat de modellen die we individueel gebouwd hebben en wat iedere facilitator daarbij geschreven heeft.
Martin van Dijken
In mijn model representeren de groene blokjes op het hoge plateau, onze groep van LEGO SERIOUS PLAY facilitators, samen in een kring, allemaal op gelijk niveau. Ieder groen blokje heeft een verschillend accent, om aan te duiden dat we allemaal onze eigen unieke inbreng hebben. Ik ben het beige blokje in die kring, op gelijk niveau, maar met een iets andere rol, als organisator van deze meetup. Ik breng graag mensen bij elkaar, maar hoef niet altijd de boventoon te voeren, faciliterend dus, niet dwingend. Wij delen kennis met elkaar en brengen elkaar naar een hoger plateau.

Op het lagere plateau delen we onze kennis en ervaring over LSP met nieuwsgierigen en aspirant facilitators. Ik hoop dat we op deze manier LSP wijder verspreid kunnen krijgen en tegelijkertijd nieuwe workshops en onderdelen te oefenen. Win-win situatie voor ons allen.

In het blok rechts zit onder een transparant deksel een hoop geld verborgen. Dit om aan te geven dat we als individuen een commercieel belang hebben, maar dat we die belangen in deze groep buiten de deur houden. Geen sluikreclame voor bedrijven dus, alleen facilitators die elkaar inspireren en LSP verspreiden!
Edwin de Vos
Ik sta op de ladder en wil groeien in het toepassen van LEGO SERIOUS PLAY en dat is waarvoor ik deelneem aan de LSP Meetup. De lat wordt omhoog gehouden door de vele toepassingsmogelijkheden die we met elkaar toepassen. Een aantal hiervan zijn van mij en daar kunnen de andere deelnemers van mij leren, maar het overgrote deel komt van de andere deelnemers en daar kan ik van leren. Dit kunnen toepassingen zijn die bij mij passen (de gekleurde steentjes), maar ook die niet bij mij passen (de zwarte steentjes). Maar ongeacht in welke van deze twee categoriën de toepassing thuis hoort, in alle gevallen leer ik en kan ik er beter van worden.

Aan de voet van de twee staanders zitten verbindingsmogelijkheden naar de andere deelnemers. Naast het uitwisselen van kennis en ervaringen is de LSP Meetup voor mij ook een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe verbindingen te leggen, te zien wat andere in hun mars hebben en nieuwe samenwerkingen aan te gaan om bijvoorbeeld grote(re) workshops te faciliteren.
Vareska van de Vrande
Het creeren van een netwerk waarin kennis en ervaring kan worden gedeeld met als doel niet alleen persoonlijke groei maar ook LSP Nederland naar een hoger plan te brengen!
Kim de Keijzer
Mijn model staat representatief voor een sterke groep waarin op een transparante manier wordt samengewerkt aan duurzame groei van ons als groep door als vrijwilligers club te werken voor non profit organisaties.

Boom= duurzaam onze inzet voor non profit
Lego wit=groots
Doorzichtig= transparant
Connector met bloemen= verbinding met plezier
Mariska van Walsum
Mijn model staat voor verbinding leggen tussen andere LEGO fascilitators. Dit met als doel om elkaar te inspireren met nieuwe ideeën en ervaringen te delen. Samen kijken en onderzoeken van nieuwe mogelijkheden met LEGO Serious Play.
In het model staan ook veel antennes en ogen om kansen en eventueel opdrachten te zien en vervolgens daar mogelijk in samen te weken.
Daarnaast zie je dat fascilitators tot bloei kunnen komen en zich door deze groep kwalitatief kunnen verbeteren in dit LSP vak.
Rechts zie je de molen van continue leren en groeien in dit vak.
Dit alles bij elkaar geeft een waardevolle combinatie voor succes, fun en groei.
Met mijn model wil ik tot uitdrukking brengen dat mijn belangrijkste doel van de Meetup groep samenwerking is. De basis is een transparant blokje, omdat wat mij betreft de methode transparant is en de groep ook. Geen verborgen agenda’s, maar open zijn over de doelen die we als groep en al individu nastreven.
De twee bouwsels op de beige blokjes zijn twee deelnemers aan de Meetup-groep die op een flexibele manier (de grijze buis) aan elkaar verbonden zijn. Verder zijn ze heel verschillend. Qua persoon, qua belangstelling, qua eigen doel met LEGO SERIOUS PLAY.
De arm aan de voorkant drukt de reikwijdte van deze groep uit. We willen een breed spectrum bestrijken.
Het groene bungelende gevaarte is een vrije interpretatie van een strijdvlegel: een middeleeuws wapen om iemand een knal mee voor de kop te geven. Hij drukt uit dat we best kritisch mogen zijn op elkaar. Misschien niet de meest geschikte metafoor, maar ik bedoel dat je het ook mag zeggen als je een voorstel of de uitwerking er van niet zo geweldig vindt. Van alleen maar ja knikken leer je uiteindelijk niet zo veel.
Onno Kruitwagen
Momenteel doen wij als LSP-facilitators ons LSP-werk op onze eigen manier, bij onze eigen klanten, in onze eigen stijl. We kunnen dat onafhankelijk van elkaar doen, “zien” elkaar niet en werken nauwelijks samen.

Ik hoop dat we onder andere dankzij de LSP NL meetups elkaar beter leren kennen en beter leren te vinden. Ook hoop ik dat we LSP zichtbaarder kunnen maken en het nog sterker kunnen positioneren. Ik denk namelijk dat we er allemaal belang bij hebben dat LSP bekender wordt, aanslaat bij (potentiële) klanten en er nog meer vraag naar ontstaat.
Michel Cloosterman

Table of Contents

Page title Most recent update Last edited by
Copyrights, trademarks and licenses July 27, 2016 8:12 PM Martin van D.
LEGO® SERIOUS PLAY® Holland mission statement June 5, 2015 1:57 PM Martin van D.
Initiele meetup (NL) June 2, 2015 10:18 PM Martin van D.
About LEGO® SERIOUS PLAY® Holland June 5, 2015 1:57 PM Martin van D.

People in this
group are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy