This Meetup is past

33 people went

Tot 2021

Molenstraat-Centrum 1 · Apeldoorn

How to find us

Gebouw TOT2021 aan de Molenstraat Centrum 1 in Apeldoorn

Location image of event venue

Details

Wat gaan we doen?! Presentatie van Remko Welling over LoRaWAN en de beveiliging ervan. Onze 2e spreker is de Italiaan Federico Bonelli (in het Engels) over IoT devices en de (open source) beveiliging ervan.

Presentatie Remko

Wij gaan er van uit dat LoRaWAN een goede beveiliging heeft maar wat betekend dat nu eigenlijk?

Remko heeft dat voor zijn afstudeeropdracht tot in detail de LoRaWAN standaard nageplozen. Hij vertelt wat zijn bevindingen zijn en hoe we zelf deze veiligheid maximaal kunnen bereiken in onze projecten. Presentatie Federico Bonelli van Dowse

Dowse is een open source project met als doel mensen bewuster te maken van de privacy en beveiliging van IoT-apparaten. Dowse wil slimme op A.I. gebaseerde software zijn voor thuis netwerken en ook voor kleine en middelgrote bedrijven. Demonstratie van een aantal functionaliteiten (betaversie) van de Dowse router ( http://dowse.eu ). Het draait oa op RaspberryPI

Vuurwerk & bouwavond 13 dec.

Nu we in Apeldoorn meer dekking krijgen willen we natuurlijk ook eens wat bouwen. Binnen de groep wordt hier regelmatig over gesproken (https://ttn-apeldoorn.slack.com). Het idee is om voor het einde van het jaar in de stad FIJNSTOF te meten om te kijken wat de invloed van vuurwerk is op verschillende plekken. Lekkere uitdaging want het is zo 2018 - dus meld je nú aan. De bouwavond is gepland op woensdag 13 dec. en dan dit keer weer bij Millies Indische keuken eten.

Vooraf eten

Vooraf 18:30 kunnen we gezamenlijk ene hapje eten (meeting begint om 19:30). Laat het even weten i.v.m. reservering. Een maaltijd plus drankjes voor €15,- p.p. door de catering van het 'Heerlijk Lokaal" .

Tot de 15de!