addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

November møte i MUCUGN

OPPDATERT LINK TIL LYNC KONFERANSE:

Bli med på nettmøte

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Det er tid for det tredje MUCUGN eventen og blir atter en gang en Lync fokusert sesjon, men med litt Exchange innhold også. Tidspunkt er fra 2030 til 2130.

Det har ikke akkurat flommet over med forslag til temaer, men vi har forsøkt å snekre sammen en agenda basert på de inspillene som har kommet inn.

Agenda
1) Velkommen

2) Nytt siden sist (October update Lync 2013)

3) SQL databaser: Den single, det støttede klusteret og det ustøttede klusteret (Vi tar en liten gjennomgang av hva som er dokumentert og eller støttet, og ikke)

4) ExchangeUM: Hva gir det, hva kan det brukes til (mer bruker rettet enn tidligere sesjoner?) og til slutt noen pekere til hvordan det settes opp.

Link til møtet kommer senere.
Vel møtt!
Lasse og de andre :)


Join or login to comment.

 • Kay Morten M.

  Hei alle sammen, Takk for et godt møte :)

  Når vi snakker om UM, har vi en aktuell problemstilling nå. Kanskje noen har erfaring på område?

  Vi er i ferd med å migrere fra Lync 2010 til Lync 2013. Vi ønsker forsatt å benytte UM rolle på Exchange 2010 og trenger tips på hvordan vi får flyttet dette fra 2010 til 2013.

  Vårt miljø består nå av to Lync 2013 Frontend samt vår gamle Lync 2010 Frontend og Exchange 2010 UM. Vi skal Switche til ny Lync 2013 Edge, men vi vil en periode forsette å kjøre telefoni gjennom Lync 2010 miljø. Mediation server er dermed på Lync 2010 nivå.

  Noen tips hvordan vi får til en glatt overgang?

  Ser litt på denne artikkelen, men er usikker på hva som skal til. UM er som sagt sattt opp og fungerer på 2010.
  http://blog.schertz.name/2010/11/lync-and-exchange-um-integration/

  November 14, 2013

  • Kay Morten M.

   Denne gir vel trolig svaret http://lyncgroup.blog...­

   November 14, 2013

  • Kay Morten M.

   Jeg fikk det til ved å følge beskrivelsen i lenke over. Det fungerte ikke med en gang og jeg så at det var sertifikat feil på UM server når det var aktivitet.. Løsningen var å leggge inn server sertifikatet til UM server på begge Lync 2013 frontend under "Trusted root certification Authorities"

   November 15, 2013

 • Ståle H.

  2 · November 14, 2013

 • Lasse Nordvik W.

  Bra oppmøte, og engesjementet steg utover i møtet.

  November 14, 2013

  • Rune Dyrhaug S.

   Enig, det begynner å løsne litt i hvert fall. Nå håper vi på gode innspill til tema for neste møte.

   November 14, 2013

  • Tom R.

   Ikke på en onsdag :)

   November 14, 2013

 • Rune Dyrhaug S.

  Da er opptak fra siste MeetUp klar: http://vimeo.com/79375172

  November 14, 2013

 • Rune S.

  Sorry, jeg ble involvert i feilsøking og måtte bare prioritere. Neste gang!

  November 14, 2013

 • Marius Øiesvold C.

  Denne gangen var det mye mer i min gate og ikke alt for dypt ned i materien :)

  November 14, 2013

 • Lars Heljar S.

  Vi planlegger Lync 2013 som telefonløsning for hele STFK, men er usikre på hvorvidt vi bør kjøre miljøet virtuelt eller fysisk? Er det spesielle roller i løsningen som bør/må være fysiske på grunn av ytelseskrav, linje eller andre momenter?

  De fleste MS-produkter støtter virtualisering og til og med de mest ytelsesintensive vil isolert sett fungere godt, forutsatt at de kjører på dedikert jern i bunn, skalert etter behov. Dersom man legger opp til å kjøre Lync i samme virtuelle miljø som "alt annet" ser vi for oss at det kan oppstå ytelsesproblemer etter hvert som nye systemer kommer til eller at Lyncserverne flytter seg til hoster med VM'er de "ikke passer sammen". Dette kan løses ved å dedikere virtualiseringshoster til Lync slik at man får både dedikert jern og redundans, men er kostbart.

  Hva tenker dere er den beste løsningen for å serve 2000+ brukere med Enterprise Voice? Fysisk, virtualisert eller en blanding? (I det siste tilfellet, hvilke av rollene bør ikke virtualiseres?)

  2 · November 11, 2013

  • Lasse Nordvik W.

   Hei, jeg har kunder på 3500+ med ev voice. Alt virituelt. Ikke noe problem, bare du følger spec og guidlines. Det eneste jeg ville vurdert fysisk, er en gw mot offentlig nett. Og bruk media bypass.

   November 11, 2013

  • Ståle H.

   Det er få Lync løsninger vi setter opp på dedikert HW. Lync kan bli store servere, men virtualisering av HW laget er en gevinst i seg selv. Lync skal ikke flytte seg i fart, men gå ned med hosten, da sanntidskommunikasjon ikke takler live migration spesielt bra.

   November 11, 2013

 • Kai S.

  UM med Competella Routing Agent. Ja da fungerer det bra. Men ser mange kunder som mener de klarer seg med svarer på mobil.

  November 4, 2013

 • Anne Bodil V.

  Tror dette blir bra jeg :-)
  Litt spent på Exchange UM ja !

  November 4, 2013

 • Ståle H.

  Sponsor denne gangen er Jaba som stiller med to devicer som vi sender til heldige deltakere som vi trekker med vårt eminente PowerShell script :) Stor takk til Jabra

  1 · November 1, 2013

 • Ståle H.

  Exchange UM, den undervurderte rollen som gir en ny dimensjon til Lync :)

  October 29, 2013

 • Tom R.

  Synd det er på en onsdag, da har jeg spinningtime fra 19:00 til 20:30 :-)

  October 27, 2013

 • Børge I.

  Agendaen ser meget bra ut.
  Gleder meg!

  October 27, 2013

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy