MUG040: Lightning Talks

Are you going?

30 spots left

Share:

ISAAC

Marconilaan 16 · Eindhoven

How to find us

Vanaf treinstation Eindhoven Strijp-S is het 5 minuten lopen; aan de achterkant van het gebouw zijn (gratis) parkeermogelijkheden.

Location image of event venue

Details

MUG Eindhoven - Lightning Talks: Korte presentaties gegeven dóór Magento Developers, vóór Magento Developers. Met aansluitend op iedere presentatie voldoende ruimte voor discussie. Ideeën voor presentaties zijn:

· Een use-case waar een slimme oplossing voor bedacht is
· Deployment strategiën
· Automatisch testen
· Verschillende manieren van werken

Er is nog ruimte voor sprekers, meld je aan onderaan de pagina!

Wat is een "Lightning Talk"?

Vaak merk je bij presentaties dat iedereen aandachtig luistert voor een half uur en dat er daarna nauwelijks vragen zijn. Echter, als uiteindelijk de borrel is aangebroken dan pas gaan mensen met elkaar in discussie en ontstaan uiteindelijk de leukste gesprekken en worden onderwerpen pas écht besproken. Helaas is de borrel ook altijd het einde van de meetup en zie je vaak dat mensen toch weer op tijd moeten vertrekken.

Daarom willen we het met deze meetup een keer over een andere boeg gooien: Geen 2 of 3 talks van een half uur waarbij je alleen maar luistert, maar korte Lightning Talks waarbij aansluitend op iedere presentatie ruimte is voor een groepsdiscussie. Een Lightning Talk duurt ca. 10 minuten en aansluitend is er 10-20 minuten ruimte voor een discussie.

Spelregels

Niets is zo makkelijk voor een programmeur om te schieten op code welke hij/zij zelf niet geschreven heeft. Echter: software wordt niet geschreven door programmeurs, maar door mensen. Mensen welke de beste intenties hebben tijdens het schrijven van de software. Het hele doel van de groepsdiscussie is dan ook niet om alles af te keuren, maar om samen constructief nieuwe inzichten te krijgen met elkaar.

Programma

· 18:30 Inloop (er is pizza)
· 19:00 Welkom
· 19:15 Lightning talk #1 : Redis Caching configuraties voor grote webshops (Bart Delvaux)
· 19:40 Lightning talk #2 (onderwerp n.t.b.)
· 20:05 Lightning talk #3 : Magento Modules automatisch testen met Jenkins (Giel Berkers)
· 20:30 Lightning talk #4 (onderwerp n.t.b.)
· 21:00 Borrel

Wil jij graag een Lightning Talk geven? Heb je iets gemaakt waar je trots op bent? Wil je je eigen processen eens bespreken met een groep gelijkgestemden? Er is nog ruimte! Laat het weten door een opmerking toe te voegen onderaan deze pagina.