addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

4th Ionic framework meetup Čakovec - designing with Macaw

Dizajneri i developeri polako postaju jedno :)

Prošla su vremena podjela na one koji pišu programski kod i one koji crtaju „mockups“ i režu slices u Photoshopu. Raditi kao dizajner znači poznavati barem nekoliko razvojnih okvira (frameworks) za frontend, što obavezno uključuje i znanje JavaScripta. Developeri pak moraju dovoljni razumjeti dizajn kako bi finalni proizvod osim što odlično funkcionira bio i ugodan za korištenje.

Alati koji omogućuju izradu kvalitetnog dizajna u kratkom vremenu a uz to generiraju iskoristivi HTML, CSS i JS dugo vremena su bili u nemilosti dizajnera, jer je generirani kod uglavnom bio loše strukturiran i neupotrebljiv.

Macaw je alat za izradu dizajna koji je taj problem najbolje riješio, besplatan je za korištenje i nedavno postao dio velike InVision obitelji.

Ovaj ćemo meetup posvetiti dizajnu korištenjem Macawa, vidjeti koje su prednosti izrade dizajna HTML-a, CSS-a i JavaScripta u grafičkom editoru i pokušati odgonetnuti što će uzbudljivo donijeti spajanje s InVisionom.

Ovaj put predavanje će nam održati Goran Levačić, kojemu se zahvaljujem na inicijativi. Goran je u dizajnu je od malih nogu od kad je prvi put u ruke uzeo bojice, plastelin i Lego kockice. Diplomirao je Digital Enternainment na University of Derby, gdje je izbrusio svoja znanja o dizajnu te ih kasnije prenosio studentima na Grafičkom fakultetu u Zagrebu.

Danas su mu omiljene „igračke“ Adobe Illustrator i Photoshop, razni frontend alati, a CSS mu je omiljeni način izražavanja u „browseru.“

Trenutno radi kao voditelj edukacije i inkubacije u TICM-u gdje često održava radionice iz web dizajna. Izrađuje ilustracije i dalje voli Lego kockice kao i prvog dana.

Vidimo se u četvrtak u 17h, te ako imate prijatelje kojima bi se ova tema mogla dopasti, svakako ih povedite sa sobom!

Pozdrav,
Nikola Brežnjak
http://www.nikola-breznjak.com/

Join or login to comment.

  • Nikola B.

    Super meetup, hvala Goranu na odlicnom predavanju i radionici!

    1 · October 13

  • ddrabic

    Na žalost mi ne odgovara termin...

    October 12

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy