Holacracy, een nieuwe management hype?

This is a past event

100 people went

Location image of event venue

Details

Op dinsdag 28 oktober neemt Ruben Timmerman ons mee in zijn visie op en ervaring met het Holacracy model. Is het de zoveelste managementhype of is het een aanpak dat leidt tot exponentiele organisaties waarover Yuri van Geest, de vorige spreker tijdens Media Villa Arnhem, over sprak?

Ruben Timmerman is oprichter van Springest (http://springest.nl/), de grootste onafhankelijke vergelijkingssite van Nederland voor opleidingen, trainingen en cursussen. Op Springest.nl vinden bezoekers ruim[masked] trainingen van meer dan 3.000 verschillende aanbieders. Springest werd opgericht in 2008 en is inmiddels ook in de UK, België, Duitsland, Engeland en Rusland actief.

http://www.youtube.com/watch?v=OOBE4EVhFjU

Springest is het eerste bedrijf in Nederland dat werkt volgens het Holacracy model (http://holacracy.org/), ontworpen door de Amerikaan Brian Robertson. Toen het bedrijf snel begon te groeien zocht Ruben naar een werkend organisatiemodel zonder een hiërarchische structuur in de voeren. Holacracy is een verzameling van regels en afspraken waaronder je samenwerkt, maar kent geen managers.

Het model is georganiseerd rondom het werk, niet de mensen. De werknemers hebben dan ook verantwoordelijkheden en geen functies, ze mogen zelf weten hoe ze hun rol invullen en hebben een hoge mate van zelfstandigheid. Bij Holacracy staan de missie (‘purpose’) van de gehele organisatie en de doelstellingen van alle activiteiten centraal. Holacracy kreeg veel aandacht toen Zappos, een online schoenenwinkel, het model introduceerde voor haar 1500 medewerkers.

Discussie
Na de lezing van Ruben gaan we in groepjes in discussie met elkaar om 3 vragen te bespreken:

1. Hoe toekomst bestendig is de organisatie van jouw bedrijf?
2. Wat zou een organisatie model als Holacracy mogelijk teweeg brengen binnen jouw organisatie?
3. Wat zou je (morgen) anders willen in de organisatie van jouw bedrijf en wat is daarvoor nodig?

Teun Busser van Realize! (http://www.realize.nl) en Jarno Eggink van JDI (http://www.jdi.nl) treden hierbij op als gesprekspartner.

Kosten?
Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, bitterballen en de eerste consumptie betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Het is wel verplicht om je te registreren via meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst!

Volledige programma: www.media-villa-arnhem.nl (http://www.media-villa-arnhem.nl/)