Past Meetup

Eindhoven: het knapste of slimste meisje van de klas?

This Meetup is past

96 people went

Location image of event venue

Details

Peter Kentie, Citymarketeer Eindhoven.

Niet het mooiste, maar het spannendste meisje van de klas schopt het vaak het verst. Een uitspraak van Peter Kentie, citymarketeer van Eindhoven. Die stad heeft zijn imago van oninteressante industriestad om weten te buigen naar een wereldwijde reputatie als misschien wel de leukste, hipste en meest vooruitstrevende stad van Nederland. Hoe heeft Eindhoven dat voor elkaar gekregen?

Sinds eind 2011 geeft Peter Kentie (https://www.linkedin.com/in/peterkentie) als directeur-bestuurder sturing aan Eindhoven 365 (http://eindhoven365.nl), de citymarketingorganisatie van Eindhoven. Eindhovenaar Peter Kentie heeft zijn sporen in de marketing verdiend bij PSV als Media & marketingmanager. Hij is eerder benoemd tot Sportmarketeer van het Jaar, is mede-oprichter van STRP-festival en bestuurslid van de Dutch Design Week.

In 2020 wil Eindhoven een vaste plek bemachtigen in de top 10 van de meest innovatieve regio’s van de wereld en de top 3 van Europa. De inspanningen op het gebied van citymarketing moeten bijdragen aan het realiseren van deze ambitie. Dat betekent het maken van scherpe keuzes in doelgroepen, positionering en activiteiten. Een eenduidig, kloppend en onderscheidend imago draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de regio voor bedrijfsinvesteringen en bezoekersbestedingen en daarmee tot een grotere werkgelegenheid.

Hoe gaat Eindhoven haar ambitie realiseren? Is het werkelijk het mooiste of vooral het slimste meisje van de klas? En wat kan Arnhem leren van Eindhoven? Peter Kentie neemt ons op dinsdag 29 september mee in zijn visie en aanpak in Eindhoven. In het tweede deel van de avond bespreken we wat Arnhem kan leren van Eindhoven.

We starten exact om 19.30 uur, 19.00 uur inloop.

Meer lezen over Peter Kentie kan via zijn Twitter (https://twitter.com/navelpluis) en About.me (https://about.me/peterkentie)

https://www.youtube.com/watch?v=cmY0MRW2EjQ

Discussie (nieuwe vorm!)
Aan de hand van een drietal vragen/stellingen gaan we in discussie met elkaar over het verhaal van Peter.

Deelnemers gaan met elkaar in discussie over één vraag/stelling (1 x 20 minuten) en niet meer over alledrie de discussiepunten (3 x 10 minuten). Je kiest vooraf aan de #mediavilla026 één vraag/stelling. Dat doe je bij de ontvangst en vol is vol. Met deze vorm denken we dat er meer diepgang mogelijk is.

1: Wat doet Arnhem nu al goed en zou de stad meer moeten uitvergroten?
2: Wat kan Arnhem van Eindhoven leren?
3: Wat kan Eindhoven van Arnhem leren?

Kosten?
Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, en bitterballenen betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Het is verplicht om je te aan te melden voor de bijeenkomst via deze meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst!

Aanmelden/afmelden
Mensen die zich aanmelden en op de laatste dag nog afmelden krijgen een gele kaart. Twee gele kaarten is rood en betekent dat je voorlopig geschorst bent om deel te nemen aan Media Villa Arnhem. Wij vinden het erg jammer dat we deze maatregel hebben moeten nemen, maar de ervaringen tot nog toe hebben ons daartoe genoodzaakt.

Hapje eten?
Het Grand café (http://www.stadsvillasonsbeek.nl/grand-caf-terras/menukaart-grand-caf) van de Stadsvilla Sonsbeek (http://www.stadsvillasonsbeek.nl/) is gewoon open die dag. Voor hen die vooraf aan de Media Villa Arnhem een hapje willen eten is daarom alle gelegenheid!

#mediavilla026