Past Meetup

Martijn Arets: de impact en toekomst van platformorganisaties als Airbnb en Uber

This Meetup is past

99 people went

Location image of event venue

Details

Bijna dagelijks lezen we in de media over de zege en vloek van online platformen als Airbnb en Uber. Maar wat doen zij nu eigenlijk? Wat is de werkelijke impact? Wat zijn de meest belangrijke dilemma's en waar gaat het naartoe?

Martijn Arets reist de wereld over om in gesprek te gaan met de leiders achter deze ontwikkelingen. De laatste 4 jaar deed hij bijna 400 interviews in 13 landen om tot de kern van deze ontwikkeling te komen. Op 2 mei neemt hij ons mee in zijn expeditie door de platformeconomie en zal hij ingaan op de belangrijkste vraagstukken van een ontwikkeling die, in zijn overtuiging, de komende jaren iedere organisatie zal gaan raken.

Martijn Arets is internationaal expert op het gebied van schaalbare online platformen als Airbnb (deeleconomie), Kickstarter (crowdfunding) en Uber (‘gig’ economy). Allen voorbeelden van jonge bedrijven die van buiten de branche in een paar jaar een belangrijke internationale speler van formaat zijn geworden. Niet door alles zelf te bouwen en bezitten, maar door anderen te faciliteren transacties met elkaar te doen.

Discussie
Aan de hand van een aantal vragen/stellingen gaan we in discussie met elkaar over het verhaal van Martijn Arets.

Deelnemers gaan met elkaar in discussie over één vraag/stelling (1 x 20 minuten). Je kiest vooraf aan de #mediavilla026 één vraag/stelling. Dat doe je bij de ontvangst en vol is vol. Met deze vorm is gebleken dat er meer diepgang mogelijk is.

1. Deelplatformen (deeleconomie) is een ontwikkeling dat niet meer is te stoppen, de overheid zal haar wetgeving daar op moeten aanpassen.

2. Deelplatformen als Snapcar, Peerby en Thuisafgehaald werken alleen in grote steden, niet in provincesteden als Arnhem.

3. Deelplatformen zijn noodzakelijke basis voor een duurzame, circulaire economie.

Gespreksleiders
Voor deze discussie zijn we elke bijeenkomst op zoek naar 9 gespreksleiders. Deze personen begeleiden een discussie aan een tafel en noteren de output hiervan op een flip-over. Interesse? Laat het ons weten!

Kosten?
Deelname aan Media Villa Arnhem is gratis. Koffie, thee, en bitterballen betalen wij. De rest is voor eigen rekening. Het is verplicht om je te aan te melden voor de bijeenkomst via deze meetup. We hebben plek voor max. 100 deelnemers per bijeenkomst!

Hapje eten?
Het Grand café van de Stadsvilla Sonsbeek (http://www.stadsvillasonsbeek.nl) is gewoon open die dag. Voor hen die vooraf aan de Media Villa Arnhem een hapje willen eten is daarom alle gelegenheid!

Aanmelden/afmelden
Mensen die zich aanmelden en op de laatste dag nog afmelden krijgen een gele kaart. Twee gele kaarten is rood en betekent dat je voorlopig geschorst bent om deel te nemen aan Media Villa Arnhem. Wij vinden het erg jammer dat we deze maatregel hebben moeten nemen, maar de ervaringen tot nog toe hebben ons daartoe genoodzaakt.