Introduktion till TLS (i repris från våren)

This is a past event

28 people went

Location image of event venue

Details

Välkommen till #MeraKrypto - ett projekt startat av föreningarna SNUS, DFRI och ISOC-SE i samverkan med SUNET.

Vi behöver mera krypto på nätet - både med och utan en säker identifikation. Senaste tidens avslöjanden om massövervakning och olika aktörers agerande för att försämra säkerheten i standarder och produkter har visat att nätet har för mycket information som går i klartext, information som är alldeles för lätt och för billigt att avlyssna. Alla som jobbar med applikationer, webbutveckling och nätverk måste bli bättre på att använda lösningar för konfidentialitet - och den som används mest är TLS; Transport Layer Security. En äldre variant av TLS heter SSL.

Under den här kvällen får du en introduktion till TLS + mer ingående information och råd och tips på vad du ska tänka på när du konfigurerar TLS i din server - vilka protokoll och kryptoalgoritmer man ska undvika.

Kvällens talare:
* Olle E. Johansson: Introduktion till TLS. Olle har många års erfarenhet av TLS och jobbar vanligen som konsult och utvecklare av Open Source-program för realtidskommunikation - IP-telefoni. Olle har också skapat webbtjänsten TLS-O-MATIC.com (http://www.tls-o-matic.com/) där man kan testa TLS.

* Jakob Schlyter: Modern krypto med TLS. Jakob är en erfaren säkerhetsexpert med många år på nacken. Han har jobbat mycket med system för identifikation och med säker DNS, där han också är en av författarna av standarddokumenten för DNSsec och DANE.

*Per-Erik Eriksson: Vilka lyssnar på nätet? Kort genomgång av vad som är känt om de olika aktörernas agerande samt lämpliga skyddsåtgärder.