addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Delavnica - osnovne mikrotik konfiguracije na GitHub

Nekaj časa ni bilo nič od nas, sedaj pa je čas, da se to popravi. Vabim vas na delavnico, kjer bomo "hands on" naredili nekatere tipične konfiguracije, ki imajo smisel za pogosto videne Mikrotik postavitve. Za osnovo podajam nekaj idej, morda pa bo delavnica šla v popolnoma drugo smer (in bomo samo pivo pili, recimo):
- Manjša pisarna z IPv4 in IPv6 in dodano nekaj AP, ki bi jih radi krmilili s CapsMan.
- Router podjetja s tipičnimi port forward pravili in varnimi povezavami v svet (le nekateri protokoli na ven)
- Router za dom z otroci z več SSID. Otroški se prižiga le ob določenih urah, uporablja varen DNS strežnik, ki filtrira "grd" del interneta.
Dobimo se predvidoma v Celici, če nas bo manj pa na Virtua IT na Kotnikovi. Lokacijo potrdim v ponedeljek.

Join or login to comment.

 • Janko L.

  Malo sem brskal za mAP lite in našel uporabo, ki me je resno zrajcala in bi ga takoj kupil, ampak nikjer ne najdem navodil oz. konfiguracije, ki so opisane za različne SSID glede na namen.
  Glej tukaj:
  https://www.youtube.com/watch?v=VeZetH9uX_Y

  February 8

 • Janko L.

  Mene definitivno zanima scenarij za omejevanje otrok. Imam MikroTik že več kot eno leto. Dela kot urica ampak še vedno mi ni uspelo nastaviti zadeve tako kot bi si želel.

  February 1

  • Jernej S.

   Ok, bomo naredili eno tako.

   February 1

  • Mitja

   Js mislim, da je v glavi imel drugačno "omejevanje". Pomoje je mislil blokado neprimernih strani, pa mogoće še česa drugega. :)

   February 8

 • Jan T.

  Sicer je le en dan pred dogodkom, pa vendar, jaz bi rad videl kakšen primer QoS za doma, da ni treba na računalnikih nastavljati limitov kar naprej, da gre web, ping, ssh, dns... še zmeraj hitro čez, kljub temu da nekdo downloada ali pa streama video.

  February 6

 • Janko L.

  Kaj pa naj imamo s seboj?
  Računalnik, zvezek, ...?

  February 6

  • Tjaša O.

   Če boste sodelovali pri konfiguraciji, potem imejte računalnik s sabo. Lp, Tjaša

   February 6

 • Tjaša O.

  Vsi, ki se boste pripeljali z avtom, imate možnost brezplačnega parkiranja pri Celici (vhod je iz strani, kjer so klubi na Metelkovi). V kolikor je rampa spuščena, vtipkajte kodo 6689#.

  1 · February 6

 • Tjaša O.

  Datum delavnice ostaja tak kot je bil,[masked]

  February 2

 • Jernej S.

  Opozorili so me, da je to dan pred praznikom. Se strinjate, da prestavimo na naslednji ponedeljek? Sicer je potem Valentinovo, ampak verjetno to ne vpliva na routing?

  January 31

  • Ivan k.

   Pozdravljeni,

   February 2

  • Ivan k.

   .. ali datum delavnice ostaja?

   February 2

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy