What we're about

In deze groep kom je meer te weten over NLP. Wij organiseren o.a. Opleidingen, Trainingen, Workshops en InOefenMomenten en beschikken over de 'Campus West-Vlaanderen' en 'Campus Vlaams Brabant'.

De kracht van NLP in de communicatie met jezelf en met anderen.

NLP (http://www.groeiacademie.be/content/nlp/) gaat over communicatie. Ook over de communicatie met jezelf. We maken er een potje van, soms. De voorbije week realiseerde ik mij dat ik in een training, een beginnersfout had gemaakt. Niet prettig om onder ogen te zien. Als je 25 jaar training geeft aan mensen en je betrapt jezelf op een basisfout, dan knaagt dat behoorlijk aan je ego, in eerste instantie. Ik schrok van mijn eerste, nogal heftige reactie naar mezelf toe. Ontgoocheld in mezelf, streng voor mezelf, gefrustreerd, boos... Niet bepaald helpend. De film die zich in mijn hoofd afspeelde, was nogal deprimerend, om het nog zacht uit te drukken.

Het mooie van NLP (http://www.groeiacademie.be/content/nlp/), is dat je na verloop van tijd, heel snel ingrijpt in dat soort situaties. Waar ik vroeger dagen, zoniet weken, mezelf in diezelfde neerslachtige stemming zou vastgehouden hebben, heb ik nu vrij snel een andere bocht kunnen nemen. Ik heb de film in mijn hoofd een andere wending gegeven. Ik heb er niet alleen inhoudelijk een paar scènes bijgezet. Ik heb ook van een zwart/witvoorstelling, een kleurenfilm gemaakt. Ik heb de muziek aangepast. Ik heb de stemmen, die commentaar gaven, aangepast. Tot ik mijn stemming voelde veranderen. Tot ik het hele voorval vanuit verschillende perspectieven kon bekijken. Tot ik de emotionele lading die ik aan de situatie had gekoppeld, tot normale proporties kon terugbrengen.

Het ging vrij snel. Daar waar ik vroeger door een dergelijk voorval pakken energie verloor, was dit energieverlies nu minimaal. Ik kan mij nu concentreren op wat ik uit dit alles heb geleerd. Ik kan met andere dingen bezig zijn. Geen oeverloos gezeur en geklaag. Geen slachtoffergedoe.

Het doet mij opnieuw beseffen hoeveel krachtige en eenvoudig toe te passen tools er in NLP (http://www.groeiacademie.be/content/nlp/) aanwezig zijn. Je moet ze willen inzetten natuurlijk. Het vraagt dat je je verantwoordelijkheid opneemt voor je eigen gedrag, voor je eigen reacties. Gedaan met afgeven op anderen, de buitenwereld, de omstandigheden. Bloedeerlijk durven zijn met jezelf, is de boodschap. Kwetsbaar durven zijn, eerst en vooral naar jezelf toe. De waarheid onder ogen zien, zonder jezelf de grond in te boren. Het is zo bevrijdend om dit te doen. Het geeft veel innerlijke kracht en levensenergie. Het is als een kompas dat je altijd op zak hebt, dat je altijd en overal kunt inzetten.

Ik deel dit in alle eerlijkheid met jou, lezer. Laat je erdoor inspireren. Wie weet ben jij diegene die nu nieuwsgierig geworden is en meer wil weten over deze tools. Dat kan. Alvast welkom op één van onze NLP KennismakingsWorkshop (http://www.groeiacademie.be/content/nlp-kennismakingsworkshop/)!

Alex & Marleen Peeters-Devisch, beide 'Licensed Trainer of NLP™'

------------------------------------------------------------------------------------------------

Zorgvuldige Communicatie (Precision Communication) (https://www.facebook.com/NLPinDeCommunicatie/)

Vertaald door: Marleen Devisch & Alex Peeters met de toestemming van John & Kathleen La Valle.

Dit is een 60-daagse oefening, ontwikkeld om de erg waardevolle communi­catietools, die deel uitmaken van het seminarie 'Persuasion Engineering' te integreren. Elke oefening is ontworpen en geordend met de bedoeling het leren van dit programma te versterken en je bij te staan om deze vaardigheden naar je eigen omgeving te vertalen. De technologie achter dit proces is gebaseerd op neuro­fysiologie, op het bouwen van positieve patronen en gedragingen.

BOEK – ISBN: 978-90-8258-080-8 (http://www.groeiacademie.be/content/product/boek-zorgvuldige-communicatie-precision-communication/)

------------------------------------------------------------------------------------------------

Een introductie tot NLP (https://www.facebook.com/NLPinDeCommunicatie/) - NLP als hulpmiddel in jouw communicatie

NLP is een enorm goede manier om je bewust(er) te worden van de wijze waarop je denkt, ervaart en communiceert.

Je zal ontdekken hoe jouw brein en dat van anderen werkt. Hierdoor maak je beter contact met jezelf, met anderen en leer je jezelf effectiever uitdrukken. En... iedereen kan dit leren te doen!

BOEK – ISBN: 978-94-6318-460-1 (http://www.groeiacademie.be/content/boeken-uitgegeven-groeiacademie/)

------------------------------------------------------------------------------------------------

de Groeiacademie Hoofdzetel

Gistelse Steenweg 505

8200 Brugge

Campus West-Vlaanderen Campus Vlaams-Brabant

Gistelse Steenweg 505 Stationsstraat 58A

8200 Brugge 3110 Rotselaar

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanbod:
* Licensed (Master) Practitioner of NLP™
* Licensed NLP Coach™
* NLP KennismakingsWorkshop
* Kennismaking met NLP
* NLP InOefenMoment
INFO & INSCHRIJVEN @ http://jezelf.zijn.groeiacademie.be/nlp/ (http://jezelf.zijn.groeiacademie.be/nlp/)

Past events (50)

Kennismakingsworkshop NLP & Hypnose

de Groeiacademie Campus West-Vlaanderen

€100.00
Kennismakingsworkshop NLP & Hypnose

de Groeiacademie Campus West-Vlaanderen

€100.00
Combiticket NLP & Hypnose Kennismakingsworkshops

de Groeiacademie Campus West-Vlaanderen

€200.00
InfoMoment Oplossingsgerichte Communicatie met NLP

de Groeiacademie Campus West-Vlaanderen

Photos (13)