Past Meetup

NMGN.tech Augustus 2018

This Meetup is past

13 people went

Location image of event venue

Details

⏰ Schema
18.30u - Deuren open
19.00u - Pizza wordt bezorgd!
19.45u - Opening
20.00u - Introductie in Elixir door Ewout Kleinsmann
~21.00u - Naborrelen

📌 Introductie in Elixir
Elixir is een dynamische, functionele programmeertaal die is gedesignd voor het maken van schaalbare en goed te onderhouden applicaties. Doordat Elixir op de Erlang VM draait kan de taal, ondanks dat deze vrij jong is, rekenen op een zeer stabiele basis. De Erlang VM staat bekend om zijn lage latency, goede distribueerbaarheid en fout-tolerantie.
In mijn presentatie geef ik eerst een introductie van de taal waarin ik toffe features zoals pattern matching en doctests bespreek. In het tweede deel van mijn presentatie ga ik verder in op de bouwblokken die Elixir biedt voor concurrency.

👨‍💻 Ewout Kleinsmann
Ik was denk ik zes jaar oud toen ik samen met mijn vader m'n eerste programmaatje schreef in BASIC. En hoewel ik na mijn VWO elektrotechniek ben gaan studeren aan de Universiteit Twente, bleef ik in mijn vrije tijd altijd bezig met programmeren. Vanaf 2012 ben ik er serieuzer mee aan de slag gegaan en heb ik samen met Roland Boon de vakantiezoekmachine Bonnevoy gemaakt. Dit startupavontuur bleek zakelijk geen succes, maar was wel erg leerzaam en maakte voor mij ook duidelijk dat ik mijn geld wilde gaan verdienen als developer en als ondernemer. In 2013 hebben Roland en ik toen samen 10KB opgericht. Onze ervaring tot dan toe was voornamelijk in PHP en JavaScript, maar met de oprichting van 10KB hebben Ruby on Rails aan onze stack toegevoegd. Sindsdien zijn we nooit meer opgehouden met nieuwe technologieën aan onze stack toe te voegen. Elixir is één van de meest recente toevoegingen en tevens het onderwerp van mijn presentatie.