Past Meetup

Software arkeologi og tjenerfri, hendelsesdrevet arkitektur

This Meetup is past

33 people went

Knowit

Løkkeveien 99 · Stavanger

How to find us

På nedsiden av bygget og opp bakken fra Haugvaldstads gate.

Location image of event venue

Details

Velkommen til NNUG møte!

Vi begynner med en times pizzaspising og mingling før vi kjører igang med to foredrag. Gi beskjed hvis du har behov for tilpasset mat (allergi, veganer, osv) så fikser vi det!

I see dead code. Kjell’s adventure in software archaeology
Av Kjell Arne Hellum

Jeg har alltid trodd at legacy kode betyr urgammel kode skrevet på stemplet kort eller lagret på disketter. Men hva hvis koden ikke er like gammel som besteforeldrene dine, men bare noen år gammel og skrevet av en armé av utviklere. Denne talken viser deg noen galne ting jeg fant, og hvordan jeg behersket min indre Indiana Jones for å finne veien gjennom labyrinten, og hva jeg kan lære deg om du noen gang er i samme situasjon.

Tjenerfri, hendelsesdrevet arkitektur
Av Glenn F. Henriksen

Distribuerte applikasjoner er nå normen. Distribuert på tvers av tjenester, servere, datasentre og skyer. På forskjellige plattformer og av forskjellige team.

Hvordan kobler vi alle disse sammen? Det viser seg at hendelser, eller events, er et godt verktøy. Isteden for tette koblinger direkte mellom tjenestene dine, bruk en løs og fleksibel hendelsesbasert arkitektur. Vi drar det og litt lengre opp stacken til funksjoner og lambdaer og ser hvordan tjenerfri, eller "serverless", arkitektur kan være et kraftig verktøy i kombinasjon med hendelser, og gir oss muligheten til å lage kraftige applikasjoner raskt og med et minimum av seremoni. Ønsker du å kjapt bygge en robust og skalerbar hendelsesbasert arkitektur, så er dette sesjonen for deg. Vi går igjennom konseptene og hvordan du kan sette det ut i praksis.

KJELL ARNE HELLUM
Kjell, også kjent som CEO av Det Virka På Min Maskin, har nylig blitt adoptert inn i softwareutvikler-familien i Capgemini og er anerkjent som en entusiastisk og lidenskapelig code monkey med et stort smil. Gjennom hans lange år med erfaring har han møtt demoner og levd for å gjenfortelle historien.

GLENN F. HENRIKSEN
Glenn F. Henriksen jobber som Cloud Wizard hos Knowit Stavanger. Her får han utforske nye verktøy, prosesser og teknologier og å stadig forbedre måten han og hans kollegaer jobber med kode, oppgaver og prosjekter. Han har vært en Microsoft Development MVP, en del av Microsoft Regional Director programmet og er en Azure Advisor. I løpet av de siste 18 årene har han vært medeier i et firma, jobbet som mellomleder, support, nettverksadmin, utvikler, arkitekt, tech lead og mer, men hans favoritt er fremdeles å bytte kode mot mat.