Inaccurate visualization and VR via JavaScript

This is a past event

35 people went

Location image of event venue

Details

Samo dan pre zvaničnog početka leta, imaćemo zadovoljstvo da ugostimo zanimljive predavače, koji će pričati o nekim malo egzotičnijim temama - a sve u skladu sa predstojećim letnjim odmorima. :)

1. Neprecizna vizualizacija

Vladimir će pričati o tome kako prikazati aproksimirane podatke (http://brutalism.rs/project/itinerant/) i velike dataset-ove (http://brutalism.rs/project/unwelcome-gaze/), kada je OK odreći se preciznosti ali zadržati tačnost, i o tome da li nam je ultra-analitički prikaz uvek neophodan.

Vladimir Mitrović je softverski inženjer i sistemski dizajner iz Beograda. Glavne oblasti interesovanja su mu generativni dizajn, kompjuterska grafika i interaktivni sistemi. Vidi sebe kao neobičan spoj klasično školovanog softverskog inženjera i ljubitelja vizuelnog. Voli svoj zanat i ne planira da se penzioniše. Diplomirao je na ETF-u u Beogradu, a tokom profesionalne karijere je radio za Apple, Virgin America, Nordeus i druge "velike zverke".

2. 360° panoramic viewer radionice Nikole Tesle, korišćenjem JavaScript-a i drugih alatki

Elektronski fakultet u saradnji sa Muzejom "Nikola Tesla" su pre par godina izradili VR aplikaciju (razvijenu u Unreal Engine-u). Nažalost, aplikacija je dostupna samo posetiocima Muzeja u Beogradu. Zbog toga je ove godine Muzej odlučio da sa time izađe na internet, tako što će postojeću aplikaciju učiniti "web-friendly". Zahvaljujući JavaScript-u i drugim alatima, kao što je RoundMe, uspeli smo da izradimo aplikaciju, koja je danas vrlo korišćena i popularna kod zaljubljenika u Nikolu Teslu i njegov rad.

Nemanja Tanasković iz firme enjoy.ing će nam ispričati kako je realizovan ovaj projekat.

Na meetup-u ćemo podeliti i 2 licence za IntelliJ IDEA ili neki drugi www.jetbrains.com IDE.

Realizaciju ovog meetup-a pomogao je Toptal (www.toptal.com).

Toptal is an exclusive network of the top freelance software developers, designers, finance experts, product managers, and project managers in the world. Top companies hire Toptal freelancers for their most important projects.