addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

OSGeo.nl + OpenStreetMap-NL Nieuwjaarsborrel !!

Ook dit jaar houden we weer een gezamelijke Nieuwjaarsborrel met de Nederlandse OpenStreetMap-NL community. De plaats: Cafe Dudok in Hilversum, leuke locatie in hartje Hilversum t/o Station NS, met goede parkeergelegenheid (er is ook geen koopzondag) en ook met ruime keus aan Belgisch bier. De bovenzaal is geheel voor ons met beamer en Wifi.

We zullen terugkijken op een succesvol 2013 voor OSGeo.nl en OpenStreetMap-NL en ontvouwen wat we in de toekomst gaan doen maar bovenal is dit je kans om bekenden en hopelijk veel nieuwe gezichten uit de open geo-wereld te ontmoeten. Ook als je nu nog onbekend bent met OSGeo.nl en OpenStreetMap maar mensen wilt ontmoeten die zich Open Source en Open Data in de Geo-ICT bezighouden, moet je zeker komen!

De middag wordt ook leerzaam. Er is ruimte voor een aantal korte presentaties, pitches. In ieder geval zal iets over de OSM-BAG import worden verteld, en verder zal Frank Steggink iets vertellen over zijn visualisaties met NLExtract en TileMill.

Join or login to comment.

 • Floris

  Ik neem nog een paar van de Garmins mee die al jaren in mijn kast liggen te verstoffen. Als je behoefte hebt aan een leen-GPS laat het even weten! Ik neem in ieder geval een GPSMAP 60Cx en een Venture HC mee.

  January 12, 2014

 • Just van den B.

  Mooi een bijna overweldigend aanbod aan sprekers te zien (plm 8). Echter... als we iedereen volle spreektijd geven, blijft er erg weinig tijd over om bij te praten/netwerken, zeg maar wat je verwacht op een nieuwjaarsborrel.

  Daarom, het is misschien hard: iedere spreker krijgt 5 minuten, ja 5 minuten. Niet zozeer voor een afgerond praatje, maar om bijv. "Highlights" te geven voor je binnenkort te houden voordracht. Doorlopende slides kunnen we altijd op de beamer laten. Ruimte rond open laptops sowieso.

  Ik hoop dat jullie dit begrijpen. Als je perse tijd geallokeerd wilt zien, bijv. voor BAG Import overleg, kan ik altijd nog tijd van bijv. 14:00-15:00 bij reserveren. Laat me weten. Dit is de lijst van sprekers die ik nu heb:

  Johan C, Gertjan Idema, Nick - BAG Import aspecten
  Frank Steggink - NLExtract en TileMill
  Sebastiaan Couwenberg - Debian GIS + BAG Tools
  Jan-Willem van Aalst - OpenTopo/QGIS
  Gert Jan vd W. - OSGeo.nl
  Henk Hoff - OSM-NL/OSMF

  January 7, 2014

 • Just van den B.

  We beginnen inmiddels een onverwacht/overweldigend aanbod aan sprekers te krijgen, nu plm 8! En niet alle deelnemers geven zich op via Meetup, dus "9 attending" zegt niets. Heel goed, dat betekent dat we in 2014 vaker kleinschalige events kunnen gaan organiseren. Alleen voor nu, omdat het toch een borrel betreft, moeten we de praatjes in de vorm van korte "lightning talks" gaan doen...We beraden ons...

  January 6, 2014

 • Just van den B.

  Hoi JanWillem, Goed idee! Wil je evt daar nog iets laten zien/pitchen? Er is nog wat ruimte.

  January 4, 2014

  • janwillemvanaalst

   Ik denk dat ik op zich niets 'nieuws' heb om te tonen, maar ik wil wel Willy's idee met de groep bespreken en m.n. hoe we dat i.h.k.v. iets OSGeo-achtigs kunnen organiseren.

   January 5, 2014

  • janwillemvanaalst

   Misschien kan ik toch wel een halfuurtje iets vertellen over waar ik tegenaan liep bij het maken van opentopo.nl ("Murphy"). Ik heb daar wat slides over. Is daar ruimte voor?

   January 5, 2014

 • janwillemvanaalst

  Willy heeft het idee geopperd om een dagdeel-workshop over het maken van de opentopo.nl kaarten met QGIS2 te organiseren. Graag zou ik dat idee met jullie willen verkennen de 12e.

  January 3, 2014

 • Frank S.

  Aangezien er een beamer is en gelegenheid om wat te presenteren wil ik graag wat vertellen over mijn visualisatieprojectjes met NLExtract en TileMill.

  December 19, 2013

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy