addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

OpenStack UserGroup - November

  • Nov 13, 2012 · 7:00 PM
  • Bonnie Restro Comics

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a hazai OpenStack találkozó, ahová ez alkalommal igen neves előadók jelentkeztek, Mark Atwood (HP), és Florian Haas (Hastexo) személyében. Mindketten szívesen jönnek Budapestre, és örömmel várják a találkozást az OpenStack magyarországi felhasználóival, és az érdeklődőkkel.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mivel sajnos csak limitált létszámot tudunk fogadni. Így érdemes minél előbb jelezni a részvételi szándékot.

A HP Cloud és Stackato PaaS

A HP Cloud Services egy OpenStack alapú publikus felhő szolgáltatás. A Stackato egy ActiveState által fejlesztett és karbantartott platform-szolgáltatás (PaaS), amit a Cloud Foundry projektből forkoltak. Az OpenStack szolgáltatja az infrastruktúrát, Stackato pedig a platform és alkalmazás sablonokat. Ezen felül csak a saját kód és tartalom hozzáadása szükséges.

Előadó:
Mark Atwood,
Director of Open Source Evangelism for HP Cloud Services


Az OpenStack fejlődése az infrastruktúra alapú HA területén

A Folsom Design Summit-on az OpenStack fejlesztők elhatározták, hogy szeretnék megvalósítani az infrastruktúra szintű magas rendelkezésre állást, amely más felhő megoldások esetén már az alaprendszer részét képezik. Ez a fajta magas rendelkezésre állás elsősorban azoknak a felhasználóknak fontos, akik az adatközpont konszolidációjuk során hagyományos alkalmazásokat futtatnak, és nem szeretnék újratervezni jelenlegi rendszereiket.

Az elmúlt időszakban előrelépés történt a "High Availability Guide"
létrehozásával, a Pacemaker HA stack-be pedig új kódok kerültek be, így gyorsan fejlődik az OpenStack a magas rendelkezésre állás területén. Ezen felül izgalmas előrehaladás látható a tároló technológiák területén, mint pl. a Swift és Ceph, ahol a HA már beépítve érkezik.

Ez az előadás egy átfogó jelentés és kitekintés a Folsom és Grizzly kiadások HA lehetőségeire.

Előadó:
Florian Haas
CEO, Vezető tanácsadó, hastexo

*Az előadások angolul hangzanak el.

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy