• OSM meetup 2019Jan ( Mapillary; házszámozás; POI import )

  Várható előadások: #1. Nagy Tamás (bkil ) Karosszék 1.: Mapillary céllövölde "Bár rossz időben nem szívesen megy ki az ember, de a kényelmes karosszékből is számos módon végezhetünk közösségi munkát: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Armchair_mapping#Mapping_activities_possible_from_the_armchair Ezen alkalommal Mapillary sorozatokból gyakoroljuk közösen a POI felismerést és helyes felcímkézést, szigorúan bekiabálással!" #2. Vajna Miklós: "9 dolog amit még térképezhetsz házszámozás közben". (Zebrák, lépcsők, forgalomlassítók, stb.) #3. Szalai Kálmán(KAMI ): Tömeges POI import - jelenlegi helyzet "Rövid beszámolóban elmondom, hogy milyen eredményeket sikerült elérnünk az elmúlt pár hónapokban. A közösségtől rengeteg visszajelzés és ennek kapcsán javítás is született. Jelentősen javult az adatok minősége, ezzel számos típushibát kiküszöbölni. Ennek megoldásairól is, valamint a további feladatokról, ellenőrzési lehetőségről is beszélek majd. " #4. - lehet még jelentkezni ! -------------------------------------------------------- A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Változás: Földszinten leszünk, nem a 6.emeleten!) Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924) HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta. Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

  1
 • OSM: Vespucci Editor, iD Editor, OSM hazai stratégia [HU]

  [HU] Ugyanott - de a földszinten a porta mellett leszünk ezentúl! Várható elóadások, témák: #1. Szalai Kálmán (KAMI): Unatkozva térképezés II. : Vespucci bemutatása "Tavaly még OsmAnd-dal történő OpenStreetMap szerkesztéssel ütöttem el az időt, ha éppen várakoznom kellett. Idén azonban Vespucci-ra váltva sokkal több mindent, és sokkal jobban lehet szerkeszteni. " #2. Samu Imre: iD Editor - Cégek és Brandek szerkesztési támogatása "Az iD editorban jelenleg is megtalálható a leggyakoribb POI-k név szerinti felajánlása és felcímkézése. Ez jelentősen bövülni fog, de problémás is lehet. Példákon szeretném bemutatni a lehetőségeket és a problémákat" #3. Kerekasztal: OSM Stratégia, Jövő évi OSM-es tervek, Mi az OSM hazai jövője? Mit lehetne másképp csinálni? #4. ... bármi rövid előadás ... A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Változás: Földszinten leszünk, nem a 6.emeleten!) Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924) HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta. Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

 • Élő térképszerkesztés, gyakorlati foglalkozás

  D18 Irodaház és Kávézó

  November 13-án, kedden 17:45-21:00 óra között élő térképszerkesztést szervezzünk. Ennek az eseménynek a lényege, hogy a kezdők és a profik láthassák, hogy hogyan történik a térképszerkesztés, és tanuljunk egymástól. Úgy tervezzük, hogy egy kivetítőn keresztül együtt oldunk meg néhány problémát. Külön előadás nem lesz, de biztosak vagyunk benne, hogy menet közben rengeteg kérdés fog felmerülni a gyakorlati foglalkozás során. A kezdőknek szánt szerkesztéssel kezdjük. Ez egy jó minőségű ortofotóról történő + Mapillary-val megtámogatott szerkesztés lesz egy Balaton körüli területen (EUFAR Balaton ortofotó) házak és kerítések rajzolásával, legyen mondjuk Balatonaliga: https://www.openstreetmap.org/?mlat=46.9790&mlon=18.1679#map=16/[masked]/[masked] A profiknak pedig a Keleti Károly utca rendbetétele lesz napirenden: https://www.openstreetmap.org/?mlat=47.51156&mlon=19.03113#map=18/[masked]/[masked] Az út nincs fizikailag kettéválasztva, emiatt össze kell vonni egyetlen vonallá. A délkeleti része viszont elválasztott a buszsáv miatt, csak nem úgy, ahogy látható a térképen. Lesz itt minden finomság! Sávok megadása, tömegközlekedési útvonal módosítása, behajtási korlátozások, és ami még eszünkbe jut. Aki szeretne jönni, azt kérjük, hogy készüljön fel a két területből (személyes bejárás, Mapillary és egyéb elérhető források tanulmányozásával, internetes adatgyűjtéssel, OSM wiki olvasásával, stb.), és *semmiképp* se szerkesszen addig ott! Majd együtt megcsináljuk. Köszönjük a magyar Mozilla közösségnek (https://www.mozilla.org/hu/), hogy helyszínt biztosítanak számunkra!

 • 2018 szeptember: Mapping Party, Utca fényképészet

  ingatlan.com Zrt.

  Ugyanott - de a földszinten leszünk ezentúl! Várható elóadások, témák: #1. Úr Balázs : Mapping Party szervezés és adatfeldolgozás 101 Absztrakt: "2018. augusztus 4-én és 5-én mapping party szerveztünk a Balatonon. Az elsődleges cél Balatonőszöd teljes felmérése és megrajzolása volt, amit sikerült elérni. Az előadásomban részletes beszámolót tartok a teljes folyamatról, azaz hogy az ötlettől kezdve hogyan lesz egy mindent (is) tartalmazó térkép. A felmért adatok feldolgozása során én is nagyon sokat tanultam, és az is nyilvánvalóvá vált, hogy a térkép bővítése nem csak abból áll, hogy új pontokat, vonalakat és felületeket adunk hozzá, hanem a meglévő térképelemek paramétereinek bővítése is hatalmas feladat. Ezzel az előadással szeretnék másokat is arra buzdítani, hogy hasonló eseményeket szervezzenek, azon részt vegyenek, vagy egyszerűen csak otthonról segítsenek az adatok feldolgozásában. Házi feladat: nézd meg jól a Mészáros utcát (a meetup helyszíne előtti utca): milyen paramétereket tennél rá?" #2. Szalai Kálmán (KAMI): LG 360 bemutató; Mapillary vagy OpenStreetCam, de leginkább mindkettő. Absztrakt: "LG 360 készülékbemutató utcaszintű fotók készítéséhez. Előnyök, tulajdonságok, rögzítés. hibák, a Mapillary Complete the Map III tapasztalatok alapján. Mapillary vagy OpenStreetCam? Miért egyik vagy a másik? De miért leginkább mindkettő? Kell-e két eszköz, vagy elég lehet egy eszköz is? Hogyan lehet ezt a legegyszerűbben megoldani. Ezen kívül eszközök, segédprogramok és a munkafolyamat bemutatása." #3. Beszélgetés - hozott témával vagy egyéb last minute előadás. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Változás: Földszinten leszünk, nem a 6.emeleten!) Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924) HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta. Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

 • Hegyvidéki villám mapping party

  Needs a location

  Dátum: 2018. szeptember 16. (vasárnap) Esőnap: Nincs Helyszín: OpenStreetMap:Budapest, XII kerület Találkozó: Fogaskerekű végállomásánál (Széchenyi-hegyi végállomás) https://www.gyermekvasut.hu/latvanyossagok/fogaskereku/ Ütemterv: Vasárnap 09:00 gyülekező, ismerkedés, eligazítás, feladatok szétosztása, gyorstalpaló a helyben csatlakozó résztvevőknek: Fogaskerekű (60) végállomás 09:30 felmérés 13:00 egyéni ebéd, javasolt közös helyszínen 14:00 felmérés 17:00 vacsorára közös bográcsozás kezdete (erre mindenki a vendégem!), eredmények átbeszélése, felvitele (1125. Budapest, Galgóczy utca 19/B) 18:00 bográcsos tálalás További információk, részletek: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Hungary/Tal%C3%A1lkoz%C3%B3k/2018-09-16_Budapest,_XII._ker%C3%BClet,_Hegyvid%C3%A9k_t%C3%A9rk%C3%A9pez%C3%A9se

 • Balatoni mapping party

  Gyülekezőpont

  2018. augusztus 4-5-én (szombat, vasárnap) mapping party-t szervezek a Balatonhoz. A cél: Balatonőszöd és Balatonszemes teljes felmérése. Az esemény bárki számára nyitott, de jelentkezni kell rá a meetupon való részvételi szándékkal. Kérlek, hogy megjegyzésként a következők legyenek benne a jelentkezésben: Név vagy becenév Mely napokra szeretnél jönni? (szombat és/vagy vasárnap) Egyedül jönnél vagy baráttal, barátnővel, családdal, stb. (hány fő) Honnan és mivel jössz (vonat, busz, kocsi - ha kocsi, van-e hely másoknak) Részletek: Gyülekezőpont: 8637 Balatonőszöd, Fenyves utca 3. https://www.openstreetmap.org/way/441928066#map=19/[masked]/[masked] Javasolt érkezés: 2018. augusztus 4. szombat 09:30 Javasolt vonat Budapestről: Siófoki FLIRT A vonathoz különleges e-vonatjegy kedvezmény tartozik, interneten vásárolt és mobiltelefonon bemutatott jegy esetén 20% kedvezmény a jegyárból (ha kedvezményes jegyed van, arra is jár a további 20% kedvezmény). Indulás: Budapest Déli pályaudvar: 07:05 Budapest Kelenföld: 07:12 Érkezés: Balatonszemes: 08:48 Onnan gyalogosan Szabadság utca, majd balra a Sóhajok hídja alatt a Bagolyvár utcán végig. Autóval érkezőknek: M7-es autópályán a 130-as kilométerszelvénynél a Balatonőszöd-Szóládi kijáratnál kell lehajtani, majd a 7-es úton balra, és Balatonőszödöt elhagyva a Kápolna köz, majd Fenyves utca. Az udvarra 3 autó fér be, a kapu előtt további 2-3 autónak van hely. Program: Eligazítás, feladatok kiosztása: szombat 09:30-kor A drónos repülés sajnos nem lesz meg addig. Az elérhető műholdképekből nem érdemes épületeket rajzolni, mert ha elérhetővé válik a drónfelvétel, akkor kisebb munka abból megrajzolni, mint a meglévőket helyreigazítani. Lehetőségek: - POI pontosítások: éttermek, büfék, boltok nyitva tartása, címkézése - házszámozás Balatonszárszón: ezt előkészítettem (és még folyamatban van), tudok adni bicikliket - térképezés Balatonszemes délkeleti részén: javasolt a Keypad-Mapper-3 használata, amely házszámokat, képeket és hangjegyzeteket tud felvenni GPS koordinátákkal ellátva: https://github.com/meskobalazs/Keypad-Mapper-3 - térképezés Balatonőszödön szintén Keypad-Mapper-3 használatával - M7-es autópálya körüli ösvények feltérképezése - Mapillary, ehhez gömbkamera jó lenne - strandolás :) Étkezés: Szombat vacsorára közös bográcsozás, erre mindenki a vendégem! Egyéb étel és ital önköltséges, mindenki saját maga gondoskodjon róla. Ajánlott helyek: Gesztenyés ABC: https://www.openstreetmap.org/way/223922035#map=18/[masked]/[masked] Normál bolt, mindent lehet kapni. Italdiszkont: https://www.openstreetmap.org/node/4939179280#map=19/[masked]/[masked] Ez olcsó. Nem érdemes máshol venni, csak itt. Gely's Grill: https://www.openstreetmap.org/node/5777825043#map=19/[masked]/[masked] Hamburger, hot-dog, hekk, kolbász, gyros. Wi-Fi is van. Mary Lou Pizzéria: https://www.openstreetmap.org/node/5777825042#map=18/[masked]/[masked] Serpenyős vastagtésztás pizza. Pék: https://www.openstreetmap.org/node/5777825041#map=17/[masked]/[masked] Friss pékáru, de 09:00 után már szinte semmit sem lehet kapni. Ki korán kel, péksüteményt lel :) Szállás: Van az udvaron egy lakókocsi, abban 2-3 embert el tudok szállásolni. Hálózsákot és párnát hozz magaddal, mert ágynemű nincs. A többieknek sátrazási lehetőség a kertben, ha hozol sátrat. Nekünk nincs sátrunk. Áram, hosszabbító, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, gázpalackos tűzhely van. Fürdőszoba van. Internet nincs, ha Telenoros mobilneted van, akkor azzal sem lesz :) Vodafone használható, Telekomot nem próbáltam. A Szinbád Wellness Hotel parkolójában elérhető ingyen Wi-Fi: https://www.openstreetmap.org/node/3528853061#map=19/[masked]/[masked] Ha további kérdésed lenne, akkor tedd fel bátran megjegyzésként!

  21
 • 2018 június: gyalogtúratervező szolgáltatások, frissíthető OSM POI-k

  #1. Oláh Tamás: Online gyalogtúratervező szolgáltatások rövid bemutatása és összehasonlítása #2. KAMI | Szalai Kálmán: POI vadászat szolgáltatói honlapokról Egy kísérlet arra, hogy az OpenStreetMap-en elérhető POI-k tömegesen frissíthetők legyenek. Motiváció: Az érdekes pontok azonos elvek mellett, nagyobb számban kerüljenek felvitelre, és időről-időre újra frissíthetőek legyenek. Adatforrások, adatminőség, adattisztítás, azonosítás az OSM-en már meglévő objektumoknál, valamint a jelenlegi helyzet és eredmények ismertetése. #POI #adatok #Python A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924) HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta. Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

 • 2018 May - Urban Mobility (EN) 4 talks

  ingatlan.com Zrt.

  This is a free event about "Urban Mobility", but please register! The talks will be in English. ( hu:"Minden előadás angolul lesz") #1. Michael Szell ( Central European University | Northeastern University | Complexity Science Hub Vienna ) "Using OpenStreetMap for Quantification and Visualization of Urban Mobility Space Inequality" abstract: Most cities are car-centric, allocating a privileged amount of urban space to cars at the expense of sustainable mobility like cycling. Simultaneously, privately owned vehicles are vastly underused, wasting valuable opportunities for accommodating more people in a livable urban environment by occupying spacious parking areas. Since a data-driven quantification and visualization of such urban mobility space inequality is lacking, here we explore how crowdsourced data can help to advance its understanding. In particular, we describe how the open-source online platform What the Street!? (https://whatthestreet.moovellab.com/) uses massive user-generated data from OpenStreetMap for the interactive exploration of city-wide mobility spaces. Using polygon packing and graph algorithms, the platform rearranges all parking and mobility spaces of cars, rails, and bicycles of a city to be directly comparable, making mobility space inequality accessible to a broad public. This crowdsourced method confirms a prevalent imbalance between modal share and space allocation in 23 cities worldwide, typically discriminating bicycles. Analyzing the guesses of the platform’s visitors about mobility space distributions, we find that this discrimination is consistently underestimated in the public opinion. Finally, we discuss a visualized scenario in which extensive parking areas are regained through fleets of shared, autonomous vehicles. We outline how such accessible visualization platforms can facilitate urban planners and policy makers to reclaim road and parking space for pushing forward sustainable transport solutions. Link to paper: https://www.cogitatiopress.com/urbanplanning/article/view/1209 #2. Christopher Beddow ( Solutions Engineer, Mapillary) "Mapillary and Urban Mobility" Abstract: Mapillary imagery provides a unique source of mobility data, and can be used to improve OpenStreetMap and other urban datasets based on human and machine extractions from images. We will consider how some organizations have made use of this, as well as how to make best use of Mapillary imagery in OpenStreetMap. #3. Noémi SZABÓ ( urban planner, Mobilissimus ) "OSM-based pedestrian, cycling and parking maps for Eger" abstract: The extensive traffic calmed city centre area and the constantly expanding bicycle friendly route network in Eger makes mobility and sightseeing possible both on foot or by bike. Commissioned by the City of Eger, Mobilissimus created new maps to support more and more people in choosing sustainable transport modes. The presentation is going to cover a short introduction of the project (the Sustainable Urban Mobility Plan of Eger and the connected communication activities), and focus on the creation of the maps using OSM and other GIS data, from filling the gaps of the OSM database till the graphic design of the maps. http://mobilissimus.hu/en/news/new-pedestrian-cycling-and-parking-maps-eger http://www.eger.hu/hu/varos/kozlekedes #4. Zoltán Erdős ( Urban mobility revolutioner ) "Challenges of encoding and visualizing bicycle infrastructure in OSM" abstract: Cycling is on the rise around the world and Hungary. OSM is a great tool to help route planning but also urban design related to bicycles. However, there are challenges to include all the different types of cycling infrastructure on OpenStreetMap. I will talk about these in my presentation. ------ Agenda: 17:50 - 18:00 Arriving 18:00 ~ 20:30 Talks 21:00 - Afterparty in the near pub! Location: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A http://www.openstreetmap.org/node/2700453924

  1
 • 2018 Április - Fényképek geokódolása, iskolák, beltéri térképezés és vasút

  Tervezett program: #1. Oláh Tamás: Fényképek csoportos geokódolása kezdőknek, a geosetter program használatával. #2. Meskó Balázs: Iskolák felvitele az OpenStreetMapre. Az iskolákat jelző „amenity=school” címke a leggyakoribbak közé tartozik, mégis nagy arányban hibásan használjuk az OpenStreetMapen. Az előadáson egy példán keresztül bemutatom egy iskola helyes címkézését. #3. Báthory Péter: beltéri térképezés alap szinten. A beltéri térképezés mindig is megosztotta az OSM szerkesztőket: a felmérés nehézsége, a címkézési ajánlások bonyolult rendszere ellenére volna haszna. Saját példán keresztül mutatom be, hogy beltérben mit érdemes mindenképp felmérni és hogyan lehet ezt gyorsan megtenni. #4. Kolesár András: vasútvonalak térképezésének ellenőrzése és pontosítása Első ránézésre azt gondolnánk, a vasútvonalak már mind rendben vannak az OpenStreetMapen. Saját készítésű SQL lekérdezésekkel és JOSM kiegészítővel különféle hibákra tudunk fényt deríteni, közelebbi tanulmányozás után pedig hiányosságok és pontatlanságok is szem elé kerülnek. Beszámolok az elmúlt nyár saját készítésű ortofotóinak vasúti vonatkozásairól is. ( lehet még jelentkezni ) A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924) HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta. Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

 • 2018 Február: turistautak, statisztika, beszélgetés és tervezés

  Tervezett program: #1. Oláh Tamás: Turistautak az OSM adatbázisában, azok létrehozása és módosítása JOSM segítségével. (Kezdő OSM szerkesztők részvétele esetén rövid áttekintés az adatbázis fontosabb elemeiről /pontok/vonalak/területek/kapcsolatok/tag-ek ) A turistautak osztályozása, nyilvántartása, hosszabb szakaszok kezelésének a lehetőségei. Valamint egy éles szerkesztés bemutatása geotaggelt fotók segítségével. #2. Samu Imre: OSM Statisztika 2017-ről Mi változott az adatokban 2017-ben? Statisztikák, grafikák, ... #3. Igény szerint - beszélgetős panel - hozott témákkal. #4. ( lehet még jelentkezni ) A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kapunyitás 17:50-kor, az első előadás 18 órakor kezdődik. A termet 20:30-ig el kell hagynunk, az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan átvonulunk a közeli sörözőbe (http://www.openstreetmap.org/node/2349055253). A meetup az ingatlan.com Zrt. támogatásával kerül megrendezésre. Helyszín: http://csapatunk.ingatlan.com/#kapcsolat 1016 Budapest, Mészáros u. 58/A (http://www.openstreetmap.org/node/2700453924) HOGYAN JUTHATSZ EL HOZZÁNK? TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL: A pesti belvárosból a 8E, 108E, 110 vagy 112-es buszokkal a Mészáros utcai megállóig vagy a 178-as busszal a Zsolt utca megállóig utazva. A Móricz Zsigmond körtér vagy a Déli pályaudvar felől a 17-es vagy 61-es villamosról a Csörsz utcai megállónál szállj le, onnan néhány perces séta. Előadás-ötleted van? Jelentkezz a szervezőknél! 5 és 60 perc között bármilyen terjedelmű OpenStreetMap témájú előadást örömmel fogadunk.

  2