Kom i gang med Xamarin!

Oslo Xamarin Meetup
Oslo Xamarin Meetup
Public group
Location image of event venue

Details

I samarbeid med Microsoft arrangerer vi en «Kom i gang med Xamarin» dag, fullspekket av foredrag og hands-on labs. Enten du er en .NET utvikler eller om du i dag utvikler hybrid eller native apps så vil du lære om hva Xamarin er, hvorfor Xamarin effektiviserer utviklingen av mobil apps, og hvordan du kan komme i gang.

Program

9:00 – 9:30 Registrering

9:30 – 10:15 En kort introduksjon til Xamarin (Karoline Klever, Microsoft)
Hva er kryss-platform mobil utvikling med Xamarin? Og hvordan bør en mobil utviklingsprosess se ut?

10:15 – 11:00 Kom i gang med Xamarin.Forms (Arnstein Johansen, Itema AS)
Det har aldri vært enklere for .NET utviklere å lage native apps for både iOS og Android. I denne sesjonen skal vi demonstrere hvordan man kjapt kan komme igang med Xamarin Forms.

11:00 – 11:15 Pause

11:15 – 12:00 Hvordan bygge en IoT-løsning med Azure og Xamarin (Christian Falch, Fram X AS)
Vi ser på et eksempel fra et selskap som leverer et komplett økosystem for IoT som inkluderer alt fra chip'er og Cloud-løsning til SDK'er for å lage apps. Azure og Xamarin er brukt for å realisere dette, og som konsulent i prosjektet skal jeg fortelle om både arkitektur og verktøy om ligger bak dette arbeidet.

12:00 – 13:00 Lunsj

13:00 – 13:45 UI testing med Xamarin Test Cloud (Trond Fredrik Schjander-Opsahl, Norconsult Informasjonssystemer AS)
I denne sesjonen vil du få en introduksjon til automatisert UI testing av mobil apps med Xamarin Test Cloud. Vi viser hvordan man kan skrive tester både for native, hybrid og Xamarin apps med Xamarin.UITest og hvordan man kan generere testkode ved i Xamarin TestRecorder.

13:45 – 16:00 Kodesesjon
Vi utvikler en enkel Xamarin app ved Azure App Service som backend.

Forberedelser

• Du må ta med din egen laptop, med Xamarin ferdig installert, for å kunne delta i kodesesjonen. Vi har en guide for både Mac OS X (https://1drv.ms/b/s!Auypu7NkOVm_k_tZZYjKuJNM9xCE9g) og Windows (https://1drv.ms/b/s!Auypu7NkOVm_k_taxTHJ6ieNeiNqpg) du kan følge.

• Hvis du ønsker å kjøre iOS versjonen av appen vi utvikler, uten at du utvikler på en Mac, så kan du bruke MacInCloud (http://www.macincloud.com/) (Europe Server, OS El Capitain) med opsjonen «Enable Remote Build Port» aktivert. Dette er valgfritt.

Om foredragsholderne

Arnstein Johansen jobber som senior konsulent hos Itema og har bred erfaring innen systemutvikling. Han har ledet flere prosjekter innen web- og apputvikling. Han jobber til daglig som Lead Developer for et app prosjekt basert på Xamarin teknologi.

Christian Falch er konsulent og rådgiver med mobile løsninger som spesialfelt, og har jobbet med både Azure og Xamarin på flere prosjekter. Han er også medarrangør i Oslo Xamarin Meetup, og står bak flere populære open source prosjekter på Xamarin.

Trond Fredrik Schjaner-Opsahl er utviklingssjef i Norconsult Informasjonssystemer AS, og leder for faggruppen for mobilteknologi og mobilutvikling. Har etter satsningen på Xamarin vært delaktig i utviklingen av flere apper med Xamarin.Forms, og har generelt en god oversikt over hele Xamarin plattformen. Er sertifisert Xamarin utvikler gjennom Xamarin University.

Karoline Klever er produktsjef for Visual Studio i Microsoft Norge. Hun fokuserer på verktøyene og prosessene utviklere tar i bruk for å lykkes i sine prosjekter, og rådgir kunder og partnere om hvordan de kan forbedre sine prosesser.