KIJK Live! (2e try-out)

This is a past event

70 people went

Location image of event venue

Details

KIJK Magazine en Permanent Beta slaan de handen ineen en organiseren KIJK Live! Een gave, inspirerende en boeiende avond met een podium voor de experts die in het magazine voorkomen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen over technologie, wetenschap, historie en maatschappij: de pijlers van KIJK.

De eerste editie van KIJK Live! was een succes. Kijk maar:

http://vimeo.com/75581053

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je 2 oktober!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

UPDATE: de sprekers zijn bekend!

• Maker Herman Kopinga is een hightech knutselaar. Tijdens KIJK Live! gaat hij ons alles vertellen over zijn gave projecten. Bijvoorbeeld over zijn draadloze bakeliettelefoon (http://www.kijkmagazine.nl/artikel/makers/).

• Bij KIJK Live! kijken we graag vooruit... Henk Nijmeijer (http://www.tue.nl/medewerker/ep/e/d/ep-uid/19970028/ep-tab/3/) is hoogleraar 'Dynamics and control for robots'. Hij zal ons trakteren op zijn originele visie op de auto van de toekomst (http://www.kijkmagazine.nl/artikel/autonome-auto/).

• Wanneer een eiland door het stijgen van de zeespiegel kopje onder gaat, gaan ook de rechten op de omliggende zee ten onder – bijvoorbeeld die op eventuele olievoorraden. Professor Fred Soons (http://www.uu.nl/rebo/medewerkers/AHASoons) weet alles over de sociaal-economische gevolgen van verdwijnende eilanden (http://www.kijkmagazine.nl/artikel/verdwijnende-eilanden/).

• Ivo van Vulpen (http://www.nikhef.nl/~ivov/) is als deeltjesfysicus verbonden aan Nikhef en de Universiteit van Amsterdam, en lid van ATLAS, een van de twee LHC-experimenten die in 2012 het higgsdeeltje hebben ontdekt. Waar liggen hij en zijn vakgenoten nu nog wakker van?

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam) onder 'e-mail and notifications'.

De datum voor de 3e KIJK Live! is bekend: geef je hier (http://www.meetup.com/PermanentBeta/events/141074692/) op voor dinsdag 5 november!