KIJK Live! #7

This is a past event

80 people went

Location image of event venue

Details

KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts die in KIJK voorkomen een podium krijgen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen over technologie, wetenschap, historie en maatschappij: de pijlers van KIJK. Voorproefje? Hier een videocompilatie van KIJK Live! #1

http://vimeo.com/75581053

Meer filmpjes vind je hier (http://www.kijkmagazine.nl/tag/kijk-live/)!

UPDATE! Het programma is bekend.

• Wie kent hem niet: Wim Hof, a.k.a. de Iceman (http://www.innerfire.nl/)? Deze Nederlander, die ook in het buitenland geregeld op tv is te zien, kan extreem goed tegen kou en breekt zo record na record. Op KIJK Live! zal arts-onderzoeker Geert Buijze (AMC), die onlangs met Hof en anderen de Kilimanjaro beklom, vertellen over wat ‘de wetenschap’ maakt van de Iceman.

• UPDATE: helaas is expeditieleider Jan-Berend Stuut (http://www.nioz.nl/staff-detail?id=817500) verhinderd. In plaats daarvan verwelkomen wij Thijs Verwijmeren (http://www.ru.nl/socialpsychology/phd-students/thijs_verwijmeren/), die het gaat hebben over nieuw onderzoek op het gebied van subliminale beïnvloeding; consumenten beïnvloeden met reclameteksten die zo snel langs flitsen dat ze niet bewust waarneembaar zijn. Lange tijd werd gedacht dat dit niet meer dan een marketingfantasie was. Maar onder de juiste omstandigheden lijkt de techniek toch te werken.

• De zon is de enige ster die ons leven direct beïnvloedt; vaak op een positieve manier. Maar de grillige activiteit van de zon kan dramatische effecten hebben op onze elektrische apparatuur. Frans Snik (http://home.strw.leidenuniv.nl/~snik/), sterrenkundige aan de Universiteit van Leiden, vertelt op KIJK Live! #7 over deze zonneactiviteit. Hoewel we het nu beter dan ooit in beeld brengen, begrijpen we nog weinig van de zon.

• Hoofdredacteur van KIJK, Vivianne Bendermacher (http://www.twitter.com/vbendermacher), is op dit moment in Austin (Texas) bij het grootste showcase-festival ter wereld: SXSW (http://sxsw.com/). Op dit festival worden - onder andere - de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologie gepresenteerd. Vivianne geeft ons een kijkje in de toekomst en bespreekt de belangrijkste trends.

• Deze maand op de cover van KIJK (http://www.kijkmagazine.nl/nieuws/kijk-4-2014-verschenen/): waarom 'de beste regeringsvorm' lang niet altijd werkt. Verkeert de westerse democratie in een crisis? Tom van der Meer (http://www.uva.nl/over-de-uva/organisatie/medewerkers/content/m/e/t.w.g.vandermeer/t.w.g.van-der-meer.html), verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, gaat vanuit wetenschappelijk onderzoek in op een paar van de oplossingen die steevast worden aangedragen om de vermeende democratische crisis aan te pakken.

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je woensdag 19 maart!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).