KIJK Live! #11

This is a past event

63 people went

Location image of event venue

Details

Donderdag 16 oktober is het Wereldvoedseldag en is
KIJK Live! te gast bij Wageningen University, met een gave, bijpassende line-up!

KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts die in KIJK voorkomen letterlijk een podium krijgen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen over technologie, wetenschap, historie en maatschappij: de pijlers van KIJK. Voorproefje? Hier een videocompilatie van de eerste KIJK Live!

http://vimeo.com/75581053

Meer filmpjes vind je hier (http://www.kijkmagazine.nl/tag/kijk-live/)!

Het programma van 16 oktober:

• Martin van Ittersum (Wageningen UR) zal, in het kader van Wereldvoedseldag, het probleem bespreken dat onze landbouwgronden niet genoeg opbrengen om straks 9 miljard mensen te voeden. Waar kunnen we meer gewassen verbouwen zonder het milieu te belasten?

• Walter van Suijlekom (Radboud Universiteit Nijmegen) vertelt ons hoe een nieuw deeltje ons heelal kan redden van een catastrofe, veroorzaakt door het higgsdeeltje.

• Elise Talsma (Wageningen UR) doet onderzoek naar het gebruik van gele cassave om vitamine A-gebrek tegen te gaan. Heeft dit nieuwe gewas het gewenste effect? En willen mensen het wel eten?

• Kun je het ontwerpen van (delen van) games overlaten aan de computer zelf? Manuel Kerssemaker van Abbey Games, bekend van de culthit Reus, vertelt ons hier meer over.

• Daarnaast krijgen we een update (met hopelijk een liveverbinding!) van de Volvo Ocean Race (zie KIJK 11/2014), die in oktober van start gaat. Met als twist: deze keer moet iedereen met exact hetzelfde schip zeilen.

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je donderdag 16 oktober!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).