Past Meetup

KIJK Live! #13 in Utrecht!

This Meetup is past

91 people went

Location image of event venue

Details

Donderdag 23 april is de volgende editie van KIJK Live! Deze keer wordt het evenement gehouden in de Sonnenborgh, de sterrenwacht in Utrecht. Toegang is gratis!

KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts letterlijk een podium krijgen. We stellen een gevarieerd sprekersprogramma samen met technologie, wetenschap, historie en maatschappij.

In Utrecht kun je de volgende onderwerpen verwachten:

• Ruimtetelescoop Hubble viert in april zijn 25ste verjaardag! Sterrenkundige Alex de Koter (Universiteit van Amsterdam) vertelt wat we allemaal aan deze legendarische kijker te danken hebben en wat de toekomst zal brengen.

• Van vet heb je waarschijnlijk liefst zo min mogelijk in je lijf. Tenminste, van wit vet. Bruin vet zorgt er juist voor dat je afvalt, zo vertelt Kimberly Nahon (Leids Universitair Medisch Centrum).

• Hoe bestudeer je gletsjers in de onherbergzame Himalaya?Met drones! Fysisch geograaf Walter Immerzeel (Universiteit Utrecht) vertelt over zijn onderzoek - en zal een van zijn onbemande onderzoeksvliegtuigjes meenemen!

• Dat zeventig jaar geleden Hitlers legers waren verslagen, was natuurlijk reden tot grote blijdschap. Maar de bevrijding had ook veel schaduwkanten, doordat de geallieerden nietsontziend geweld gebruikten om de overwinning te behalen en in de eerste plaats aan hun eigen belangen dachten. KIJK-hoofdredacteur Inge Fraters interviewt militair historicus Christ Klep hierover op het podium.

Voorproefje? Hier een videocompilatie van de vorige KIJK Live!

https://www.youtube.com/watch?v=t5tgqBwKESU

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je donderdag 23 april in Utrecht!

Programma:
Inloop 19.30 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).