KIJK Live! #16 in Science Center, Delft

This is a past event

32 people went

Location image of event venue

Details

Donderdag 22 oktober is de volgende editie van KIJK Live! Deze keer wordt het evenement gehouden in het Science Center van de TU Delft. Toegang is gratis!

KIJK Live! is een inspirerende en boeiende avond waar wetenschappers en experts letterlijk een podium krijgen. Deze sprekers en onderwerpen kun je verwachten:

– We zijn onderweg naar een nieuwe financiële wereld, waarin tech-nerds de hoofdrol spelen en de rol van traditionele banken anders wordt, betoogt RTL Z-journalist Frederieke Hegger (https://twitter.com/frederiekeh) in haar aankomende boek De geldrevolutie. Wat kunnen we dan precies verwachten? Daar zal KIJK-hoofdredacteur Inge Fraters Hegger op het podium over interviewen.

- Binnenkort gaat het kilometers grote experiment Virgo weer op zoek naar de door Einstein voorspelde gravitatiegolven. Maar wat zijn dit eigenlijk voor golven? En in wat voor bochten moet je je allemaal wringen om ze te kunnen meten? Dat legt natuurkundige Laura van der Schaaf (https://www.nat.vu.nl/en/research/astro_particle_physics/staff/schaaf-laura-van-der.asp) (Nikhef, Vrije Universiteit Amsterdam) uit.

- Aapjes zijn lang niet altijd zo lief en koddig als ze lijken. Hoogleraar dierenecologie Liesbeth Sterck (http://web.science.uu.nl/behaviour/Sterck/) (Universiteit Utrecht) vertelt over agressief gedrag bij deze beesten, dat volgens sommige wetenschappers ook iets zegt over onze eigen oorlogszuchtigheid.

- Met het project iSPEX kunnen burgers met hun telefoon helpen de hoeveelheid fijnstof in de lucht in kaart te brengen. Na een Nederlandse start verovert iSPEX nu Europa (http://www.kijkmagazine.nl/nieuws/ispex-gaat-verder-europa-in/) – en wie weet daarna de wereld? ISPEX-initiatiefnemer sterrenkundige Frans Snik (http://home.strw.leidenuniv.nl/~snik/) (Universiteit Leiden) doet zijn plannen uit de doeken op KIJK Live! Lees hier meer over dit praatje. (http://www.kijkmagazine.nl/nieuws/kijk-live-22-oktober-delft-zelf-fijnstof-meten/)

- Wie weet het meest van wetenschap en technologie? Dat gaan we bepalen in onze KIJK-pubquiz - met een mooi prijzenpakket voor de bezoeker die de meeste vragen goed heeft!

Voorproefje? Hier een videocompilatie van KIJK Live!

https://www.youtube.com/watch?v=t5tgqBwKESU

Erbij zijn? Meld je aan, dan zien we je donderdag 22 oktober in Delft!

Extra bijzonder: speciaal voor KIJK Live! is het Science Center langer open. Het Science Center is gratis te bezoeken voordat het KIJK Live!-programma begint.

Programma:

Inloop 19.00 uur
Start 20.00 uur
Einde 22.00 uur
Naborrelen tot 22.30 uur (let op: alleen contante betaling mogelijk)

Routebeschrijving: http://www.sciencecentre.tudelft.nl/bezoek/praktische-informatie/routebeschrijving/

PS: Wil je geen mails ontvangen met updates van andere meet-upgebruikers? Dat kun je eenvoudig aanpassen bij je profiel (rechtsboven bij je naam).