Tech Tuesday

This is a past event

14 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers zijn er ook de Geeky Night Out (http://www.meetup.com/PermanentBeta/events/230138678/) en The Things Network (http://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/) waarbij je lekker zelf dingen kan maken met de nieuwste technologie en Internet of Things!

Programma

19:00 - Inloop
19:30 uur - Start 1e sessies

Cloudwerken voor ZP’ers, ZZP’ers en kleine bedrijven - Maurits Riton Logtenberg. Cloudwerken. Iedereen heeft het erover. Maar wat is het eigenlijk? Wat kun jij ermee als ZP'er? Wat moet je hiervoor hebben? Hoe veilig is het en wat zijn de voor- en nadelen? Op deze vragen en meer zal Maurits Riton Logtenberg antwoord geven. Een ding is zeker: heb je groeiambitie als ZP'er of MKB'er dan kun je niet zonder te cloudwerken.

Het maken van slimme, goedgemanierde producten. - Tjeerd Ytsma. Tjeerd is uitvinder bij Hoog+Diep. Hoog+Diep ontwikkelt connected products - van smartwatch applicaties tot automatische fietsenstallingen - die prettig omgaan met hun gebruikers. Recentelijk ontwikkelde hij een LoRaWan knop voor The Things Network die gekoppeld is aan de Pebble smartwatch. Vanavond zal hij vertellen hoe hij dat deed. Maar ook waarom deze uitvinders aanpak essentieel is om te komen tot producten die zich gedragen zoals mensen ze in de nabije toekomst zullen verwachten: slim en goedgemanierd.

20:30 - Start 2e sessies

CommonEasy - Ontwikkelen van een Commons platform - Jip de Ridder. Vorm samen met je netwerk een vangnet tegen arbeidsongeschiktheid. Bij CommonEasy betaal je geen premie voor een bodemloze put. Je spaart voor jezelf en jouw geld wordt alleen gebruikt om anderen te helpen in jouw netwerk. Wordt het geld niet gebruikt dan blijft het van jou. Oprichters van CommonEasy vertellen over hoe ze dit platform ontwikkeld hebben, hoe ze de design principles van de Commons toepassen en de uitdaging waar ze nu mee zitten.

De Geeky Night Out (http://www.meetup.com/PermanentBeta/events/230138678/) en The Things Network (http://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/) hebben een doorlopend programma.

Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/)