Tech Tuesday

This is a past event

35 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers zijn er ook de Geeky Night Out (https://www.meetup.com/PermanentBeta/events/235901118) en The Things Network (https://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/events/235905130/) waarbij je lekker zelf dingen kan maken met de nieuwste technologie en Internet of Things!

Programma
Er zijn verschillende dingen die je mee kan maken. Het kan zelfs zijn dat je denkt: "He? Mis ik wat, er gebeurt zoveel".

19:00 - Inloop en start Geeky Night Out & The Things Network
Twee doorlopende programma's met: Geeky Night out, waarbij je samen lekker kunt klooien met alle technologie in het Permanent Future Lab. Ook is er The Things Network waarbij je met elkaar aan Internet of Things werkt. Tegen 19.30 wordt het programma doorgenomen en is er een zeepkist om kort over je eigen project te vertellen zodat het publiek je mee kan helpen.

Nieuw gedeelde spullen in het Permanent Future Lab zijn o.a. de Google Daydream Virtual Reality headset, 3Doodler Create 3D print pen, AXA Internet of Things fietsslot & Codeybot robot.

Vanaf 19:30 uur presentaties & workshops

19.30 - 21:00 Biohacking meetup; de laatste 12 trends in biohacking
12 trends in biohacking (https://www.meetup.com/PermanentBeta/events/232825377)'. Van 3D printen tot smart drugs. Van je brein uploaden tot quantum medicine. Van mensverbetering tot onsterfelijkheid.
Alles wat je altijd al wilde weten over biohacking.

19:30 - 20:30 CommonBike
Introductie Commonbike (30 min talk + aan de slag): Je wordt bijgepraat over CommonBike (http://common.bike/), de open bike sharing die we als community samen creëren (introductie circa 30 minuten). Je leert hoe je kunt helpen, bijvoorbeeld door mee te denken, te testen, te ontwerpen of te bouwen. Of door het verhaal verder te vertellen. Deze avond kun je meteen al helpen en als eerste ervaren hoe CommonBike wordt.

Open bike lockers (20 min talk + aan de slag): Voor de provincie Utrecht bouwen we als community open source bike lockers die in Zeist komen te staan. Hierin kan je je fiets veilig stallen als je verder met OV naar Utrecht gaat. We zijn al een heel eind. Er is inmiddels open hard- en software waarmee we deze avond met elkaar een werkende opstelling in een kluis deur kunnen bouwen (MVP). De bedoeling is om deze open source lockers op meer plaatsen in Nederland uit te rollen.

20:30 Pitch: Miniatuur zelfrijdende auto

VRrroem! Doe je mee met het bouwen van een miniatuur zelfrijdende auto? De benodigde technologie van circa 100 euro wordt in het Permanent Future Lab gedeeld. Middels bestaande open source projecten gaan we binnenkort van start met het samen bouwen, leren en ontwikkelen. Volker InfraDesign bouwers van infrastructuur en mobiliteit & Vialis wegsystemen, beide onderdeel van VolkerWessels, doen ook mee door o.a. technologie te delen en door de zelfrijdende miniatuur auto te combineren met een Virtual Reality omgeving. Haak jij ook aan?

20:45 Borrel Pitch: belastingadviseurs overbodig maken dmv een app
Martijn Minkenberg licht kort een initiatief toe waar hij aan werkt. En vraagt daarbij jouw hulp! "Hoe zet je een degelijke architectuur neer die duizenden app gebruikers kan ondersteunen, veilig is, schaalbaar blijft, wel of niet Mendix/Outsystems versus alles bouwen in bijvoorbeeld .NET en .... we willen het zelf doen! Dus hoe kom je aan goede mensen en dat soort zaken"

21:00 Borrel
Martijn Minkenberg trakteert een deel van de borrel met bier die hij mee brengt. Andere drankjes kun je, zoals gebruikelijk met bitcoins afrekenen.

Tech Tuesday is een samenwerking door mensen in de bewegingen van van Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/), Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/) en Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/)