Tech Tuesday

This is a past event

50 people went

Social Impact Factory Utrecht

Vredenburg 40 · Utrecht

How to find us

https://sifutrecht.nl/routebeschrijving/

Location image of event venue

Details

LET OP! ANDERE LOCATIE DAN GEBRUIKELIJK VOOR DEZE MEETUP

---

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het uiterst diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers kun je altijd nog iets gaan doen! Zoals altijd kun je 'geeken in het lab'; lekker aan de slag met alle tech die wordt gedeeld. Daarnaast is er ook The Things Network waarbij je lekker zelf dingen kan maken met de nieuwste technologie en Internet of Things.

19:00 - Inloop, start 'geeken in het lab' en aankondiging Tech Tuesday
Het Permanent Future Lab pop-up is open zodat je samen lekker kunt klooien met alle technologie. Rond 19.15 wordt het Tech Tuesday programma doorgenomen en is er een zeepkist om kort over je eigen project te vertellen zodat het publiek je mee kan helpen. Dit keer trappen we af met KlaasBaas en zijn droomshow.

Nieuw gedeelde spullen in het Permanent Future Lab zijn o.a. schoenen met navigators van Lachel en Hi-Tec (maatje 43) en een hoverboard Developer Kit.

Vanaf 19:30 uur - Start workshops, presentaties & gezamenlijk knutselen aan een tech project.

19:30 - 21:00 Biohacking meetup (https://www.meetup.com/PermanentBeta/events/232825368/); Nanotech, digibio & more! [English]
Biologie wordt steeds meer gedigitaliseerd. Kun je biologie programmeren zoals software? Van DNA wordt gezegd dat het een besturingssysteem is van het leven. Steeds meer dringt technologie binnen in biologie. Tijdens deze sessie leer je er meer over

19:30 - 20:30 VRrroem - zelfrijdende mini auto’s
Op een miniatuur 3D-geprinte infrastructuur van Nederland knorren kleine autonome autootjes rond. Ze hebben een piepkleine camera en wat sensoren. Ze botsen hopelijk niet, en vinden zelfstandig de weg naar hun bestemming. Dat allemaal voor nog geen €100! Daar houdt het niet op, want de geest van deze auto’s waart ook in een 3D virtual reality omgeving rond. Ook daar weten de virtuele auto’s hun weg te vinden zodat je complete simulaties en games in je eigen virtuele werelden kunt laten draaien. Bouw je mee aan dit gave project?

19:30 - 21:00 Een levend huis uit een 3D printer?
Er wordt in Dalfsen gewerkt aan een wereldprimeur, een Levend Dorp (lees: huizen gebouwd van levende bomen!) Een combinatie van verticaal tuinieren met arborsculpture en treeshaping. Door een bloembakken bouw toe te passen, zijn de huizen direct bewoonbaar. Maar die bloembakken, die moeten nog worden uit ontwikkeld. 3D print technologie lijkt hiervoor de ultieme oplossing. Met als speerpunt: het presenteren van het gehele concept in mei tijdens The Living Village Festival waar mensen van overal ter wereld op afkomen. Help jij mee ontwikkelen?

19:30 - 21:30 Masterclass Trends 2017 Lieke & Richard Lamb (https://www.meetup.com/SIFUtrecht/events/237044708/)
A Roadmap to Society 3.0: Een cadeau voor de inwoners van de stad Utrecht. Als Futuroloog / TrendWatcher spreken Lieke & Richard Lamb tijdens hun keynotes en TrendTalk-presentaties zowel over trends als over de manier waarop men zelf trends kan spotten en vertalen naar een toekomstbeeld met kansen en innovaties. Tijdens deze masterclass geven zij aan de hand van hun TrendsVerwachting 2017, een idee van wat we in 2017 kunnen verwachten.

19:30 - 21:00 The Things Network IoT Utrecht (https://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/events/237171452/)
Een groot aantal initiators van The Things Network communities uit Nederland zullen aanwezig zijn waarbij er verschillende presentaties worden gegeven vanuit de verschillende steden en een aantal discussies worden gefaciliteerd m.b.t. The Things Network. Verder worden er een aantal use cases gedemonstreerd die worden ontwikkeld in verschillende plaatsen in het land.

21:30 - 22:30 De droomshow- tech editie
Een machine wat je kleding wast én opvouwt, een Shazam voor rare autogeluiden of camouflageverf voor windmolens (die wél herkend wordt door vogels en vliegtuigen); er zijn talloze onmisbare gadgets (http://www.froot.nl/posttype/froot/dit-zijn-dingen-nog-niet-bestaan-maar-die-we-wel-nodig-hebben/) nog NIET uitgevonden....Heb jij (ludiek) probleem waar nog geen oplossing voor lijkt te zijn? Mail deze naar dedroomshow [at] gmail.com . En wie weet gaat er een team knappe knoppen wel (onder begeleiding) jouw oplossing uitvinden en demonstreren tijdens de Droomshow.

21:30 Borrel

Tech Tuesday is een samenwerking door mensen in de bewegingen van van Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/), Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/) en Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/)