Tech Tuesday

This is a past event

37 people went

Social Impact Factory Utrecht

Vredenburg 40 · Utrecht

How to find us

https://sifutrecht.nl/routebeschrijving/

Location image of event venue

Details

LET OP! ANDERE LOCATIE DAN GEBRUIKELIJK VOOR DEZE MEETUP

---

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het uiterst diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers kun je altijd nog iets gaan doen! Zoals altijd kun je 'geeken in het lab'; lekker aan de slag met alle tech die wordt gedeeld.

19:00 - Inloop, start 'geeken in het lab' en aankondiging Tech Tuesday
Het Permanent Future Lab (http://permanentfuturelab.wiki) pop-up is open zodat je samen lekker kunt klooien met alle technologie. Rond 19.15 wordt het Tech Tuesday programma doorgenomen en is er een zeepkist om kort over je eigen project te vertellen zodat het publiek je mee kan helpen. Dit keer trappen we af met ???. Vraagteken, vraagteken, dat weten we nog niet. Geef je op als je wil. Dat kan in de comments.

Nieuw gedeelde spullen in het Permanent Future Lab zijn o.a. Alpha 2 en de HTC Vive.

Vanaf 19:30 uur - Start workshops, presentaties & gezamenlijk knutselen aan een tech project.

19:30 - 21:00 WEM – Maatwerk webapplicaties, zonder programmeren
Heb jij een gaaf idee dat je snel de wereld in wilt brengen? Kom naar deze sessie en daag WEM (https://wem.io/) uit om jouw idee binnen een uur from scratch te realiseren naar een werkende applicatie, zonder programmeren, volledig functioneel en direct beschikbaar op ieder device. Enige voorwaarde: Je idee kan vertaald worden naar een proces. Schrijf je in op https://techtuesday.live.wem.io/ WEM biedt een Basic Training beschikbaar voor het beste idee (gekozen door de sessie deelnemers)

19:30 - 20:30 Food Printing
Paul de Goede van 3DOKprinting (http://3dokprinting.nl) laat zien wat op dit moment de (on)mogelijkheden van 3D-Foodprinting zijn. Innovatie op culinair gebied en wellicht ook binnen de gezondheidszorg.

19:30 - 21:00 AI Basics
Peter Willemsen, AI enthousiasteling, geeft een introductie over artificial intelligence (kunstmatige intelligentie). Hij snijdt onderwerpen aan zoals: Wat is het? Hoe begin je ermee? En hoe wordt het al toegepast in ons dagelijks leven? Maar... het is niet alleen luisteren naar hem, we gaan samen iets maken en trainen. Doe je mee?

19:30 - 21:00 Circular Space (https://www.facebook.com/events/412698465743402/)
We zoeken een verbinding tussen twee toekomst visies: de circulaire samenleving op Aarde en onze stap de ruimte in naar een multi-planetaire samenleving. Circulair staat voor een samenleving waar afval niet bestaat en alles wordt hergebruikt, multiplanetair gaat uit van leven van mensen op de Maan, Mars of daarbuiten. Aan beide wordt op dit moment vol passie gewerkt. Soms zelfs door een persoon, denk aan Elon Musk met Tesla en SpaceX. Eerst volgt een presentatie met achtergrond en voorbeelden, daarna gaan we gezamelijk op onderzoek uit hoe een circulaire stad op Aarde of daarbuiten eruit zou kunnen zien. Zin om mee te doen? Inspiratie: "Tentstad op Mars (http://villeericsson.tumblr.com/image/19124305788)".

19:30 - 21:30 Masterclass Herman Vissia
A Roadmap to Society 3.0: Een cadeau voor de inwoners van de stad Utrecht. Herman Vissia gaat in op de vraag: Hoe kan internet de toekomst voorspellen en de verkiezingen van morgen? Hij blijkt terug op de ‘verrassende’ winst van Donald Trump en hij zal ook proberen om de avond voor de echte verkiezingen te voorspellen wie de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 gaat winnen.

21:30 Borrel
Ontmoet elkaar, praat nog even lekker door en zoek de verbinding op. En oh ja vergeet vooral niet te delen wat je meemaakt of hebt meegemaakt. Offline of online.

Tech Tuesday is een samenwerking door mensen in de bewegingen van van Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/), Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/) en Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/)