Tech Tuesday

This is a past event

14 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het uiterst diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers kun je altijd nog iets gaan doen! Zoals altijd kun je 'geeken in het lab'; lekker aan de slag met alle tech die wordt gedeeld.

19:00 - Inloop, start 'geeken in het lab' en aankondiging Tech Tuesday
Er zal een kleine Permanent Future Lab (http://permanentfuturelab.wiki) PopUp zijn, zodat je samen lekker kunt klooien met alle technologie. Rond 19.15 wordt het Tech Tuesday programma doorgenomen en is er een zeepkist om kort over je eigen project te vertellen zodat het publiek je mee kan helpen.
Wil je ook op de zeepkist? Geef je dan op in de comment sectie hieronder.

Nieuw gedeeld is de ReSpeaker. Een Open Hardware stemherkenningssysteem

Vanaf 19:30 uur - Start workshops, presentaties & gezamenlijk knutselen aan een tech project.

19:30 - 20:30 Robot Workshop
Innovators team geeft een workshop over robots en robots bouwen. Doe ook mee en ga aan de slag met een robot battle!

19:30 - 21:00 City Challenge Amsterdam door Luuk Koedam
De City Challenge Amsterdam is een real life city game begeleid door een tablet. Spelers lopen een route door Amsterdam waarbij ze op verschillende plekken challenges kunnen spelen. De applicatie maakt gebruik van verschillende technieken waardoor we de echte en virtuele wereld optimaal met elkaar combineren.

Na een korte uitleg over het spel wat wij ontwikkeld hebben willen wij de deelnemers vragen om ons te helpen bij het bedenken van nieuwe spelelementen. Elementen die wij toe kunnen passen in de toekomstige games die we ontwikkelen. Hoe kunnen we met de hulp van moderne technieken steden veranderen in speelvelden.

19:30 - 21:00 Masterclass Crowdfunding & Angel Investing met impact (https://www.meetup.com/SIFUtrecht/events/237065860/)
Net als alle ondernemingen zijn ook sociale ondernemingen aangewezen op startkapitaal en groeikapitaal om te kunnen opschalen. Wat is je strategie als sociaal ondernemer en waar moet je op letten?

19:30 - laat VRrroem Zelfrijdende miniatuur auto's bouwen (https://www.meetup.com/VRrroem-zelfrijdende-miniatuur-auto-bouwen/events/239062750/)
Samen gaan we autonome miniatuur auto's bouwen. MIT heeft een mooie open source variant bedacht, de zogenaamde Duckiebot uit Duckietown (http://duckietown.mit.edu/).

21:30 Borrel
Ontmoet elkaar, praat nog even lekker door en zoek de verbinding op. En oh ja vergeet vooral niet te delen wat je meemaakt of hebt meegemaakt. Offline of online.

Tech Tuesday is een samenwerking door mensen in de bewegingen van Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/), Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/) en Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/)