Tech Tuesday

This is a past event

44 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech.

Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het uiterst diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen. Naast de sprekers kun je altijd nog iets gaan doen! Zoals altijd kun je 'geeken in het lab'; lekker aan de slag met alle tech die wordt gedeeld. Daarnaast is er ook The Things Network (https://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/events/239588590/) waarbij je lekker zelf dingen kan maken met de nieuwste technologie en Internet of Things.

19:00 - Inloop, start 'geeken met gedeelde tech' en aankondiging Tech Tuesday
Het Permanent Future Lab (http://permanentfuturelab.wiki) is open zodat je samen lekker kunt klooien met alle technologie. Rond 19.15 wordt het Tech Tuesday programma doorgenomen en is er een zeepkistmomentje om kort over je eigen project te vertellen zodat het publiek je mee kan helpen. We trappen af met een project waar we zo snel mogelijk mee aan de slag willen: Magic Mirror (http://www.instructables.com/id/How-to-Make-a-Magic-Mirror/). Wil je ook op de zeepkist? Laat het even weten

Vanaf 19:30 uur - Start workshops & presentaties

19:30 - 20:30 Zelf aan de slag met Video projection mapping, met Raoul Postel
Wat is projection mapping? Waarvoor wordt het gebruikt? Hoe werkt het en hoe kun je zelf starten met mappen? Aan de hand van een voorbeeld-opstelling laat Raoul zien hoe je zelf kunt gaan projection-mappen en welke techniek/software er bij projection mapping wordt gebruikt. Met tips, benodigdheden en oefeningen om te starten. Verder zie je enkele interactieve ideeën en voorbeelden van projection-mapping-artists. Afsluitend kan er nog met de opstelling worden geëxperimenteerd. Let op: Dit kan verslavend zijn ;)

19:30 - 20:00 Nick Kiran - Eliminating the need for batteries in all your IoT-innovations

IoT is in opkomst, maar er is een probleem: er zijn enorm veel batterijen nodig om ze aan de praat te houden. Dat is niet erg duurzaam vindt Nick Kiran van de Rotterdamse startup Tryst Energy. Daarom heeft hij met zijn team ‘Tryst Light Energy-modules’ ontwikkelt waarmee je met iets meer dan een klein beetje zonlicht genoeg energie kan opwekken voor een apparaat. Tijdens Tech Tuesday gaat hij hier een interactieve presentatie over geven!

20:00 - 20:30 Presentatie Babbler.io (http://www.babbler.io/): Innovative solution for supply chain monitoring

Babblers are small re-usable wireless devices. You stick them on the inside of a container or trailer door just before locking it. They follow a shipment end-to-end and provide online visibility of shocks, temperature and seal-status. You start and inspect them wirelessly: With a smartphone, or through a long range radio option. Attaching and removing a Babbler is easy.

19:30 - 21:30 Geeken met The Things Network Hack & Playground - Workshop Cayenne MyDevices (neem hiervoor je laptop mee)
Aan de slag met LoRaWAN technologie en het verbinden met The Things Network. Tref andere TTN enthousiastelingen en bouw samen een werkende sensoren als voorbeeld en inspiratie voor anderen. Check voor de precieze inhoud hier (https://www.meetup.com/Internet-of-Things-Utrecht/events/239103619/).

19:30 - 20:30 Toekomst vh spoor met lessen uit de luchtvaart met conducteur en piloot Wouter van Gessel
Wouter van Gessel gaat het hebben over transitie in de mobiliteit. De spoorwegen zijn als enige in staat om tweedeling in Nederland tegen te gaan en Nederland als één metropool te maken. Echter de spoorwegen zullen wel moeten veranderen. Hoe de spoorwegen verbeterd moeten worden en welke keuzes de spoorwegen moeten maken zal duidelijk worden in de presentatie, waarin de luchtvaart als voorbeeld kan dienen in deze transitie.
Nederland is een dynamisch land waar steeds gesloopt en gebouwd wordt. Deze presentatie geeft dan ook inspiratie om weer te gaan bouwen. Bouwen aan een Nederland dat klaar is voor de toekomst. Wie doet er mee?

21: 00 - 22:30 Bitcoin Borrel & Interactieve sessie over Dubai’s Blockchain ambities
Betaal je bier met bitcoins die je uit de bitcoin koelkast kan trekken en verbaas je mee: Dubai wil in 2020 volledig, papierloos de overheid op de blockchain hebben. Experts en bedrijven van over de hele wereld zijn druk bezig om dit te realiseren. In een interactief vraaggesprek met een aantal blockchain experts gaan we daarover in gesprek. Vooral ook om te kijken wat wij daar als ondernemers en Nederland van kunnen leren. Pas op dat je niet wordt overdonderd door de vele nieuwe, gave kennis! Daarom kan je al een beetje inlezen: linkje 1 (https://www.wsj.com/articles/dubai-aims-to-be-a-city-built-on-blockchain-1493086080), linkje 2 (http://www.khaleejtimes.com/news/government/dubai-govt-set-to-issue-its-last-paper-transaction-in-2021), 3 (https://www.ibm.com/blogs/blockchain/2017/04/blockchain-in-dubai-smart-cities-from-concept-to-reality/) en 4 (https://www.tradearabia.com/index.php?/news/IT_323629.html).

Tech Tuesday is een samenwerking door mensen in de bewegingen van van Seats2meet.com (http://www.seats2meet.com/), Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/) en Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/)