Past Meetup

Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Boyan Slat op plasticjacht

This Meetup is past

4 people went

Location image of event venue

Details

We gaan weer van start met de Permanent Beta VPRO Tegenlicht Meetups in Amersfoort. Wim van Rooijen heeft een nieuw redactieteam samengesteld. Een mooie start van 2019 :)

Boyan Slat heeft de grootste plastic schoonmaakactie in de geschiedenis op touw gezet. En dat alles na een profielwerkstuk over plastic soep. Inmiddels heeft hij tachtig mensen in dienst en gaat hij zijn eerste ‘Ocean Cleanup systeem’ uitrollen in de Stille Oceaan. Tegenlicht volgt Boyan Slat op de voet in deze voor hem spannende tijden.

Wat gebeurt er op lokaal niveau om het probleem (bij de bron) aan te pakken? Wat doe jij? Maak kennis met mensen en organisaties in Amersfoort die betrokken zijn bij het oplossen van het plastic(afval)probleem. Er zullen sprekers aanwezig zijn en na de Meet Up is er gelegenheid om na te praten.

De eerste spreker is Alex van Eck van Enjoycleaningup. Hij heeft zijn hond getraind om te zoeken naar plastic flesjes. Zo verzamelen ze tijdens het uitlaten plastic, om zo een steentje bij te dragen aan de strijd tegen het plasticprobleem .

De andere sprekers voor deze Meet Up worden binnenkort bekend gemaakt via onder andere deze Facebookpagina.

Programma:
19:00 uur: herhaling van de Tegenlicht uitzending
20:00 uur: start Meet Up
21:00 uur: pauze
21:30 uur: napraten

De inloop is tot 20:00 uur. Wel zijn er maar 55 plaatsen, dus we raden je aan om je van te voren aan te melden bij de Meetup of op https://www.facebook.com/events/2217166581860120/