Tech Tuesday

This is a past event

34 people went

Every 2nd Tuesday of the month

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen.

Het programma is nog niet helemaal rond, maar wordt een paar weken tot een dag van te voren hieronder aangevuld. Wil je zelf invulling aan het programma geven door een sessie te faciliteren? Dat kan via https://techtuesday.miraheze.org/wiki/Call_for_speakers

19:00 - 19:30 - Meet & greet

19:30 - 20:00 - Plenary introduction & 1 minute soapbox.

20:00 - 20:55 LoraWan service per satelliet door Thomas Telkamp en Jeroen Koops (Medium niveau)
Lacuna Space gaat als service LoraWan per sateliet aanbieden. De eerste satelliet is inmiddels op 1 april gelanceerd, de communicatieservice zal binnenkort geactiveerd worden. Wat komt hier allemaal bij kijken? Tijdens deze sessie zullen we iets vertellen over het ontwerp van de ontvanger, de testen, lancering, en andere onderwerpen die bij dit project komen kijken.

20:00 - 20:55 Blockchain - Een interessante technologie of een hype voor speculanten? Door Jurre Machielsen Lisk Center Utrecht (Beginner)
In februari 2019 heeft Lisk Center Utrecht zijn deuren geopend. Het is een community gedreven co-werkplek en organiseert meetups, brainstorms en hackathons rondom het thema blockchain en de effecten hiervan op onze maatschappij. De doelstelling is om aandacht te genereren voor de technologie en mensen bij elkaar te brengen om kennis op te doen en te verspreiden. In deze sessie geven we een korte introductie wat we daar doen, en van de blockchain technologie. Ben je een developer, (UX) designer, of vanuit een ander perspectief geïnteresseerd in blockchain? We gaan graag het gesprek aan!

20:00 - 20:55 - Basisconcepten van 3D rendering door Ides (Beginner)
3D rendering is de onderliggende techniek van o.a. bekend van
animatiefilms, VR en games. Daar kan jij ook laagdrempelig mee aan de slag, bijvoorbeeld met het 3D softwarepakket Blender!
We gaan in een uur in vogelvlucht de basisconcepten van 3D renderen langs. Er is gelegenheid voor vragen en participatie. We bediscussiëren evoluties die we zien in onderliggende technieken.
Deze lezing voor is ideaal ter voorbereiding van een
workshop Blender v2.80 (open source animatiepakket) die we in mei
houden op Tech Tuesday. Ook als je nieuwsgierig bent naar 3D printen, 3D scannen, augmented reality e.d. zal je hier wat kunnen opsteken.

20:00 - 20:55 - Innovaties in zonne-energie en duurzame verwarming door Bart (Beginner)
Belangrijke maatregelen die om een woning te verduurzamen zijn goede isolatie, verwarming en zonne-energie. We kunnen hiermee duurzamer, comfortabeler en goedkoper wonen. Onlangs ben ik bij de beurzen ‘Solar Solutions’ en ‘Duurzaam verwarmd’ geweest. Graag vertel ik over enkele belangrijke highlights geven van de beurs, waaronder: Zonnepaneel dakpannen en indak zonnepanelen, HR-isolatie, IR-verwarming, De Clean2Antartica Truck. Sommige van deze innovaties zijn nu al eenvoudig toe te passen.

21:00 - 21:55 - Create and give presentations within a virtual 3D environment by Daniël van der Waals (Beginner)
Xplane enables you to quickly and easily create 3D presentations.
In the first part of the workshop I'll show you a short custom Xplane presentation, which will give you more of an idea on how Xplane can be used to make your presentations more engaging and memorable.
For the second part you need to bring your own laptop and to have a PPT file (preferably <1MB) ready, to try out Xplane yourself.
While developing Xplane www.xplane3d.com feedback by doing during the session is very welcome.

Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)