Tech Tuesday

This is a past event

29 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen.

Het programma is nog niet helemaal rond, maar wordt een paar weken tot een dag van te voren hieronder aangevuld. Wil je zelf invulling aan het programma geven door een sessie te faciliteren? Dat kan via https://techtuesday.miraheze.org/wiki/Call_for_speakers

19.30 - 20.30 - Bun.Run - Martijn Lukaart
Graag demonstreren we een prototype van een onderhandelingsfunctie voor materie, voor wanneer deze ergens in de tijd moet zijn, als een interactieve game. Doel van het spel is om obstakels op te werpen en het systeem omver te werpen. Waarbij wij willen aantonen dat we een veerkrachtig system hebben. De focus hierbij ligt op energie. Door het projecten van zgn 'force fields visualiseren we de huidige staat en de krachten die meespelen in het beslissingsmodel. Tegelijkertijd berekenen we de superposities als alternatief voor de huidige staat en de energie die het kost om naar de andere positie te veranderen. Wat we idealiter willen aantonen en demonsteren is dat wanneer de materie zelf kan beslissen en we deze kunnen programmeren op zo'n manier dat deze altijd het grotere overzicht heeft; de alternatieve opties en het gevolg hiervan op het geheel. Dat we de meest efficiënte manier van transport hebben. Omdat we materie nu nog niet kunnen programmeren, gebruiken we een voorbeeld de technologie uit onze huidige tijd en gebruiken we als voorbeeld pakket bezorging met behulp van robots, drones en dergelijke.

19.30 - 20.30 - Photobiomodulation - Tjeerd Verbeek
In de biohack community wint hacken met licht snel aan populariteit. In deze workshop vertelt Tjeerd Verbeek van http://www.biohackz.nl over de toepassing van infrarood licht voor o.a. de huid (rimpels / eczeem), bij pijnbestrijding en cognitieve stimulatie. Het inzetten van licht op deze manier wordt ook wel photobiomodulation genoemd. Uiteraard neemt hij wat lampen mee voor een demonstratie-behandeling en komen ook wetenschappelijke studies aan bod.

20.30 - 21.30 - IoT & Beveiliging - Roy Oltmans
Wat oud was is weer nieuw. IoT op zichzelf is niet onveilig het is de combinatie van het geheel en hoe deze wordt ingezet.

Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)