Tech Tuesday

Permanent Beta
Permanent Beta
Public group
Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen.

Het programma is nog niet helemaal rond, maar wordt een paar weken tot een dag van te voren hieronder aangevuld. Wil je zelf invulling aan het programma geven door een sessie te faciliteren? Dat kan via https://techtuesday.miraheze.org/wiki/Call_for_speakers

Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)

20.00 - 20.30 The coming era of Superhumans [English]
What is the impact of biohacking? What if we can significantly upgrade our physical, cognitive and emotional capabilities? How will human life change in the coming 50 years? In this talk Peter Joosten will discuss the consequences of this Superhuman Era on mankind, society and ethics.
Peter Joosten will give this talk at the Biohacker Summit in Stockholm a couple of days later. This is his final rehearsal.

20.30 - 21.00 GDRP in de gezondheidszorg [Nederlands]
Vanaf 25 mei is de GDRP van kracht. GDPR staat voor General Data Protection Regulation, een door de EU vastgestelde verordening die moet zorgen voor betere bescherming van persoonsgegevens. In Nederland is deze verordening bekend als Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Welke consequenties heeft dit voor de gezondheidszorg? Waar moet je om denken qua systemen, werkprocessen en gedrag? In juni gaat Peter Joosten deze lezing verzorgen voor een groep huisartsen en medewerkers. Nu gaat hij bij de Tech Tuesday proefdraaien.

Als je mee doet dan heb je meer inzicht in wat de GDRP is en wat de gevolgen daarvan zijn. Deze workshop is geschikt voor elk niveau, kennis van de gezondheidszorg of privacy wetgeving is niet nodig.