Past Meetup

Tech Tuesday - The QS, RPI, M2M commons, Bike sharing & Lean Startup game

This Meetup is past

36 people went

Every 2nd Tuesday of the month

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen.

20:00 - tot laat - 'Playing Lean' onder begeleiding van Jethro Hardeman (gemiddeld level)
'Playing Lean' is een bordspel waarbij je als startup het doel hebt om als eerste met jouw innovatieve product de massamarkt te bereiken. Via dit spel leer je de Lean startup principes die je in moet zetten in dit spel. Het spel duurt tussen de[masked] minuten en is voor 8 mensen te spelen. In het begin start je rustig en onzeker, maar naarmate de race om de markt begonnen is, zal het tempo en stresslevel snel oplopen. Durf jij het aan?

20:00 - 20:55 - Common.bike door Ronald Haverman (beginners level)
Wat is de perfecte bike sharing? - Common.bike in comeback

20:00 - 20:55 - M2M Commons door Peter Ros & Jan-Peter Doomernik (beginners level)
Hoe creëren we overvloed in basisbehoeften vanuit technologie. Een mogelijkheid kan zijn door machines zonder eigenaarschap in slimme samenwerking hun overvloed te laten delen. Jan-Peter Doomernik (Enexis) en Peter Ros (Permanent Beta) vertellen je hoe serieus deze optie te nemen is én hoe je kan aanhaken!

20:00 - 20:55 - 'Blockchain v/s Hashgraph by Swayam Shah (beginners level)
Hedera Hashgraph is one of the recent developments in distributed ledger technology (DLTs). It overcomes the drawbacks of Blockchain, providing gold standard security. The session will be more focused on aspects of 'Blockchain v/s Hashgraph'. https://www.hederahashgraph.com/.

20:00 - 22.00 - QS NL Q4 meetup
The Quantified Self the Netherlands meetup will be a part of this Tech Tuesday. Please register here:
https://www.meetup.com/qsnetherlands/events/250626085/

21:00 - 22:00 - RaspberryPi Workshop door Raoul Postel (beginners level)
In deze workshop leer je starten met de Raspberry Pi (RPI) zoals basis instellingen, op afstand bedienen, lampjes koppelen en laten knipperen. Neem je eigen laptop mee en heb je al een eigen RPI, neem deze dan ook mee.

22:00 - Tot laat - Experience Virtual Reality
Reis in virtual reality onder leiding van touroperators Perry Smit en Robijn Niemeijer, en ontdek met hun in het bijzonder de kansen van VR voor nieuwe vormen van samenwerken en cocreatie. We hebben verschillende Oculus-go sets klaarliggen om mee op pad te gaan en een 360 graden camera voor een experiment met 3D beeldopnames tijdens Tech Tuesday.
Dit is de eerste sessie van een VR-track binnen Tech Tuesday, waarin je naast zelf ervaren ook kunt leren van VR-pilots en demo’s.

22:00 - Tot laat - Your own Project
Na afloop van de luistersessies en workshops kun je vrijblijvend eigen tech-projecten delen en bespreken met iedereen die interesse heeft. Jouw project exposeer je op de tafels van het Permanent Future Lab. Hulp nodig vanuit de community? Maak dan aan het begin van de avond gebruik van de 'Zeepkist' en doe je oproep.

Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)

Het programma kan altijd nog leuker, we vullen het regelmatig nog aan. Wil je zelf invulling aan het programma geven door een sessie te faciliteren? Dat kan via https://techtuesday.miraheze.org/wiki/Call_for_speakers