• VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Goed geld verdienen

  Online event

  Op woensdag 7 oktober is er weer de VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort! Kijk en praat live mee via Zoom of YouTube. We praten verder over de uitzending 'Goed geld verdienen' die op 20 september wordt uitgezonden op tv. De coronacrisis heeft pijnlijk blootgelegd wie die ‘corporate villains’ zijn. Welke bedrijven zich de afgelopen jaren – onder druk van aandeelhouders – blindstaarden op korte termijn winstmaximalisatie, maar vrijwel direct in financiële problemen kwamen toen COVID-19 wereldwijd de kop op stak. Sommigen moesten bij overheden aankloppen voor staatssteun. In het licht van deze gebeurtenissen kondigde The Financial Times ‘het einde van het aandeelhouderskapitalisme’ aan. Zelfs de conservatieve krant zag in dat het anders moest. Gelukkig experimenteert een voorhoede van ondernemers met nieuwe bedrijfsmodellen die stabiliteit, verantwoordelijkheid en continuïteit als leidraad nemen en niet enkel het creëren van maximale aandeelhouderswaarde. In ‘Goed geld verdienen’ gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar nieuwe bedrijfsmodellen die de economie crisisbestendig(er) maken. Programma: 19.15u - Meet Up open (link delen we hier) 19.30u - Start van de Meet Up met de sprekers & discussie 21.00u - Afsluiting Sprekers zijn: - Jennifer Benson, expert en adviseur steward-ownership - Siem Eikelenboom, onderzoeksjournalist Follow the Money - Dirk-Jan Stip van Corazon Coffee & Bakery In verband met de verscherpte coronamaatregelen kun je de meetup alleen digitaal bijwonen. We gaan live via Zoom en YouTube. Via Zoom kun je live vragen stellen en via YouTube kun je de Meet Up alleen volgen. Je hoeft daarvoor niks te downloaden. De Zoom-link naar de Meet Up vind je vanaf woensdag 19.00 uur hier en op de site van Bibliotheek Eemland. Tot dan!

  3
 • Tech Tuesday

  Seats2meet.com Utrecht CS

  1
 • VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Mijn DNA

  Online event

  Op woensdag 2 september gaan we weer van start met de VPRO Tegenlicht Meet Ups Amersfoort! Je kunt de Meet Up bijwonen in Bibliotheek het Eemhuis (meld je daarvoor aan via de bibliotheek) of live via Zoom. We praten verder over de uitzending 'Mijn DNA' die op 30 augustus wordt uitgezonden op tv. DNA geeft niet enkel informatie over afstamming, maar tevens over ziekten en gezondheidsrisico’s. Filmmaker Roland Duong had een moeder met schizofrenie en hij was nieuwsgierig of hij een erfelijk risico op deze aandoening met zich meedraagt. In deze – zeer persoonlijke! – uitzending van VPRO Tegenlicht laat Duong zijn eigen DNA testen. Hij praat met wetenschappers over wat een DNA-test je nu allemaal kan wel/niet kan vertellen en wat er met je data gebeurt. Programma: 19.15u - Meet Up open (link delen we hier) 19.30u - Start van de Meet Up met de sprekers & discussie 21.00u - Afsluiting De sprekers zijn: • Prof. dr. Ate Kloosterman. Hij stond aan de basis van het forensisch DNA-onderzoek in Nederland. • Peter Joosten, schrijver en biohacker. Hij liet een DNA-test doen en schreef een artikel hierover. • dr. Merel van Wijnen, klinisch chemicus in Meander MC. Haar specialiteit is DNA-analyse bij ziekten als acute leukemie en andere kankervormen. We gaan live via Zoom en YouTube. Via Zoom kun je live vragen stellen en via YouTube kun je de Meet Up alleen volgen. Je hoeft daarvoor niks te downloaden. Wil je er live bij zijn in de bibliotheek, meld je dan aan via de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheekeemland.nl/Actueel/agenda/tegenlicht-meetup-033-over-mijn-dna.html De links naar de digitale Meet Up vind je hier (als je RSVP't) en via de site van Bibliotheek Eemland!

  4
 • Tech Tuesday

  Seats2meet.com Utrecht CS

  1
 • Tech Tuesday

  Seats2meet.com Utrecht CS

  1
 • Apple WWDC Keynote 2020: LIVE kijken bij FreedomLab in Amsterdam

  FreedomLab Campus

  Jaarlijks presenteert Apple de nieuwste ontwikkelingen op de World Wide Developers Conference. Zo vertellen ze je over de nieuwe versie van iOS, macOS en vele andere toepassingen. Dit event is speciaal op de ontwikkelaars gericht zodat zijn meteen aan de slag kunnen met de nieuwe software. Maar ook voor de consument is het een interessant moment want vaak is er ook aandacht voor andere aankondigingen, zoals nieuwe Macs of iPhones. Vanuit Permanent Beta kijken we ieder jaar live mee en bespreken we het meest opvallende nieuws uit de presentatie met Technologie-watchers als Erwin Blom, Maarten den Braber, Peter Ros en Martijn Aslander. Ben je ook benieuwd wat Apple gaat presenteren op de WWDC van maandag 22 juni? Kom dan samen met ons kijken! Voor deze editie zijn we te gast bij FreedomLab in Amsterdam. Door Corona zijn er maar een paar kaarten beschikbaar. Mocht je erbij zijn en toch niet kunnen, meld je dan alsjeblieft op tijd af. Het programma ziet er als volgt uit: 18.00 uur - Inloop 18.30 uur - Voorbespreking 19.00 uur - Apple keynote live 21.00 uur - Pauze 21.15 uur - Terugblik met ons jaarlijkse team Apple watchers 22.00 uur - Borrel

  1
 • Tegenlicht Meet Up Amersfoort: Aan het front van de informatieoorlog (ONLINE)

  VPRO Tegenlicht Meet Up Amersfoort gaat digitaal! Dit is de vierde meet up in de reeks 'Amersfoort in Coronatijd' en gaat over de uitzending 'Aan het Front van de Informatieoorlog'. Tegelijk met de pandemie, maken we ook een infodemie door: de wereld wordt overspoeld door nepnieuws. Misschien wel de venijnigste variant daarvan: staatsgedreven desinformatie. Verwarring zaaien is een machtig wapen. Onze online newsfeeds zijn een slagveld geworden voor de grootmachten. Vooral de Russen lijken meesters in het strategisch inzetten van desinformatie. Russische trollen produceren voortdurend hele en halve onwaarheden, nepnieuws dat verschijnt op sociale media en nieuwssites. Hun doel daarbij: verwarring zaaien, bevolkingsgroepen uit elkaar spelen en bondgenootschappen onder spanning zetten. Dit is de oorlog van de toekomst. Wat kunnen we zelf doen tegen nepnieuws en wat speelt er in Amersfoort op dit gebied? Daarover gaan we in gesprek met experts en het publiek. Programma: 19.15u - Meet Up open (link delen we hier) 19.30u - Start Meet Up met de sprekers, met tussendoor ruimte voor vragen en discussie 21.00u - Afsluiting Sprekers: - Sander Rietveld, onderzoeksjournalist Zembla over nepnieuws en de informatieoorlog - Mink Lammertink, ontwikkelaar van educatieprogramma's rondom nepnieuws voor scholen - René Cuperus, verbonden aan Clingendael Instituut en expert op het gebied van globalisering, populisme en Europa We gaan live via Zoom en YouTube. Via Zoom kun je live vragen stellen en via YouTube kun je de Meet Up volgen. Je hoeft daarvoor niks te downloaden, de links komen in dit event. De link naar de Meet Up vind je vanaf hier en via de site van Bibliotheek Eemland!

  3
 • Permanent Beta Playground dag #10

  Seats2meet.com Amersfoort station

  2
 • Tech Tuesday

  Seats2meet.com Utrecht CS

  2