Tech Tuesday - Crypto trading, biohacking and more

This is a past event

24 people went

Location image of event venue

Details

Een avond helemaal gerelateerd aan het onderwerp tech. Verschillende boeiende sprekers nemen zowel de echte Techies als beginners mee in een presentatie of workshop. In het diverse programma bepaal jijzelf waar je aansluit. Blijk je iets niet leuk te vinden, dan mag je tussendoor van onderwerp veranderen.

Het programma is nog niet helemaal rond, maar wordt snel hieronder aangevuld. Dit is het voorlopige programma:

19.30 - 20.30 Biohacking Meetup: Anti-aging & Onsterfelijkheid
Zou jij voor altijd willen leven? Wetenschappers én bedrijven doen baanbrekend onderzoek naar het vertragen en terugdraaien van veroudering. Het lijkt vergezocht, maar met doorbraken in medische biologie, nanorobots en kunstmatige intelligentie, gaan de ontwikkelingen razendsnel. Bill Maris, bestuursvoorzitter van Google Ventures, zegt bijvoorbeeld: “Ik hoop lang genoeg te leven om niet dood te hoeven gaan.” Deze sessie wordt verzorgd door Peter Joosten (https://www.peterjoosten.net) en is geschikt voor elk niveau.

19:30 - 20:30 Watching Big Brothers
Het nieuwste distributiecentrum van Amazon, het hoofdkantoor van Airbnb, een fietstocht rond de Facebook campus, de Google Gadgetstore en het nieuwe Apple Park. Irmgard Bomers bezocht recentelijk deze plekken en het leverde veel stof tot nadenken op. Het zou haar niet verbazen als over een jaar of tien: Facebook van het toneel is verdwenen. Amazon de beursranglijst aanvoert, Apple een bescheiden rol speelt, Airbnb de publiekslieveling, Google een global commons is.
Irmgard Bomers, Irmgard Bomers is expert op het gebied van werken in de nieuwe economie, deelt tijdens deze sessie haar ervaringen en toetst ze haar ideeën voor een ecosysteem waarin het delen van kennis/talent financieel wordt beloond. Als bestuurder, schrijver en initiatiefnemer van WIN (werken in netwerken) maakt Irmgard zich sterk voor een circulaire arbeidsmarkt, met werk voor iedereen die wil werken. Zie ook https://www.werkeninnetwerken.nl

---------------------------------

20:45 - 22:30 Hacking the Seats2meet Playground
Permanent Future Lab is verhuisd naar de lounge. Dit betekent dat er nog meer mensen betrokken kunnen worden met de mooie kansen die tech biedt! Maar.... mensen verleiden: daar kunnen we nog wat aan doen! Bijvoorbeeld met kaartjes en een presentatie op een scherm gekoppeld aan een raspberry pi. We zien het wel. Wie denkt en doet er mee?

Tech Tuesday is een samenwerking tussen de bewegingen van Permanent Future Lab (https://permanentfuturelab.wiki/wiki/Permanent_Future_Lab_Wiki), Permanent Beta (http://www.permanentbeta.nl/) en Seats2meet.com (https://seats2meet.com/)