PyData Sofia Meetup January 2020

Details

Честита нова година! Добре дошли на първия Sofia PyData Meetup за 2020!

Очакваме ви на 28ми януари за две презентации, бира и много лафове от сорта на "Моделът ми се тренира от миналото десетилетие!"

Тази сбирка се организира с подкрепата на Smule (https://www.facebook.com/SmuleBulgariaOffice/)

Speakers:
Христо Христов е data scientist в Ocado Technology. Главната му насока е прогнозиране на техническото състояние на индустриални роботи и средата, която ги заобикаля. Работата му включва анализ и обработка на сигнали, разработка на разнообразни самообучаващи се алгоритми и тяхната практическа имплементация. Любимите му изследователски области са time-series analysis, deep learning и линейна алгебра.

Мартин Боянов е machine learning инженер в Smule, където работи по разнообразни аспекти свързани с препоръчващи системи. Работил е и по проблеми като sentiment analysis и influencer identification в Komfo, както и document clustering и business event classification в Commetric. Той се опитва да намери най-практичните употреби на съвременните алгоритми за машинно самообучение и анализ на данни. Специалността му е да участва в целия процес по разработката на ML решения – от прототип до production, че и след това.

Очаквайте скоро подробности за графика и лекциите! Засега само teasers:
- Градиентни оптимизационни алгоритми за ML
- Minhash LSH