Next Meetup

Kunsten at facilitere
Host: Charlotte Ditløv Jensen Ved dette Meetup-møde sætter vi fokus på ‘kunsten at facilitere’, som praksis i sin egen ret. Disciplinen er nært beslægtet i mange retninger, og vi kommer til at drøfte disse ‘slægtsskaber’ ligesom det vil være relevant at sætte rollen som ‘facilitator’ i en holacracy-kontekst under lup. Afsættet ind i emnet vil være de 6 kernekompetencer for en facilitator, som organisationen ‘International Association of Facilitators’ (IAF) certificerer sine medlemmer efter. IAF har oprindeligt amerikanske rødder, og jeg synes, at den amerikanske tradition for facilitering er interessant, set med europæiske briller, fordi den generelt er ret pragmatisk, sammenlignet med en europæisk tradition for samme, som ofte bliver ret teoretisk og abstrakt. (Selvom det, helt sikkert, er et par grove generaliseringer ;-)) I de senere år har jeg ihvertfald ladet mig inspirere af IAF´s tilgang til facilitering, og dette møde er min invitation til jer om at dele denne inspiration, hvor facilitering forståes som en meget praktisk, struktureret og metodisk disciplin, selvom kernekompetencerne også formår at rammesætte de både mere relationelle elementer af arbejdet (Fx. hvad angår samarbejdet mellem facilitator og opdragsgiver) , såvel som den dimension af arbejdet som facilitator, der handler om til enhver tid at tage vare på sin egentilstand og forvaltning af sin personlige, individuelle kompetenceudvikling. Vi kan også tage et dybere, og meget interessant, dyk ind spørgsmålet om etisk kodeks under en facilitators virke (Eller måske ved et opfølgende møde i dette netværk, hvis tiden løber fra os.) Igen vil den faglige ramme blive leveret af International Association of Facilitators, som også har sat et etisk kodeks for facilitorer. Jeg kan tilbyde en konkret case om netop at arbejde indenfor et konkret, på forhånd fastsat værdisæt med træning af facilitatorer, som på mange måder blev utroligt interessant netop fordi alle deltagerne på forhånd kendte til og forpligtede sig på et fælles værdisæt.

Needs a location

3 comments

What we're about

Vi vil gerne invitere alle mennesker som ønsker at forandre og påvirke måden vi arbejder på i virksomhederne. De der synes arbejde er noget man gør, og ikke et sted man tager hen. Hvis du har det sådan vil du synes det er interessant at deltage i vores arrangementer og bidrage til diskussionerne vi har på vores meetups.

Hvis du er typen som konstant forsøger at påvirke kulturen i din virksomhed fra de faste planlagte rammer til en mere eksperimenterende samarbejdsform, fra at være kontrolleret mod at være mere autonom – så er #ResponsiveOrg et forum for dig.

Vi vil gerne bringe innovative forandrings-søgende mennesker sammen til #responsivecoffee og andre #responsiveorg arrangementer. Vi håber at du vil dele erfaringer og få ny viden du kan tage med hjem til din virksomhed, og at du får indsigt i hvilke metoder, betingelser og kommunikationsplatforme der kan anvendes for at opnå en Responsive Organisation. Og vi vil gerne dele praktiske erfaringer med at implementere disse.

Kundernes behov og vaner ændrer sig hurtigt, og det kan være enormt svært at følge med som virksomhed, og skabe den forandring og udvikling i virksomheden der er nødvendig for at følge kundernes tempo. The Responsive Organisation meetup er en samling af mennesker som deler og drøfter hvordan de hver især sætter retning og nye standarder for hvordan virksomheder lærer af og tilpasser sig de forandringer der sker i verden. - se ResponsiveOrg præsentation (http://www.slideshare.net/responsiveorg/the-responsive-organisation-a-framework-for-changing-how-your-organisation-works)

Vi synes det skal diskuteres face-to-face hvordan vi håndterer det i København – Danmark. Du kan læse mere om Responsive Organisation initiativet her http://www.theresponsiveorg.com/

Vi glæder os til at se dig til vores arrangementer.

Members (145)

Photos (1)