Past Meetup

UX Cocktail Hour Rotterdam #15: Dynamic Design & Design Thinking

This Meetup is past

46 people went

Location image of event venue

Details

Nog een laatste UX Cocktail Hour in 2014. Dit keer zijn we te gast bij Mirabeau. De onderwerpen zijn Dynamic Design en Design Thinking.

Dynamic design is het ontwerp van een context-afhankelijke interface. Input hiervoor kan alles zijn dat we kunnen meten en wat direct of indirect relevant kan zijn voor de gebruiker. Dan moet je denken aan data als tijd van de dag, locatie, eerder gebruik, andere gebruikers, het weer, profiel, etc.

Data is dus een belangrijke bron om de user experience nog beter te maken, maar we moeten dit wel effectief toepassen. We creëren namelijk alleen meerwaarde wanneer we persoonlijk en relevant zijn. Door middel van design thinking methodiek leren we beter begrijpen wat de gebruikersbehoeftes zijn en hoe we meerwaarde kunnen toevoegen.

UX Cocktail Hour #15 leert over de principes en de toepassingen van dynamic design. In het tweede gedeelte van de avond zullen we in een design thinking workshop het proces doorlopen om tot een praktisch en waardevol dynamisch ontwerp te komen.

Sprekers: Paul Versteeg & Cor Noltee

De deuren gaan open om 19.00 en de avond begint om 19.30.

De eerste ronde aanmeldingen is op woensdag 12 en de tweede op donderdag 20. Beide om 14.00. In totaal zijn er 35 plaatsen.

Please note that this evening will be in Dutch